Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Să ne rugăm cu Părintele Cleopa!

"

În Legea darului, încă de la începutul slujirii Mântuitorului, Prea Sfântul Dumnezeu S-a arătat ca fiind un Dumnezeu în trei feţe, sau în trei ipostasuri. Chiar de la Botezul Mântuitorului S-a arătat Sfânta Treime la Iordan. Căci Părintele a zis de sus: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, întru Care am binevoit" (Matei 3, 17), Duhul Sfânt a pogorât în chip de porumbel, iar Fiul, întrupat în firea noastră, era în apele Iordanului. Iată de ce Biserica cântă: "În Iordan botezându-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat". [...]

Dar care sunt oare rugăciunile cele mai potrivite pentru Sfânta Treime? [...]

Cea dintâi rugăciune, cea mai scurtă şi mai mântuitoare, este aceasta, pe care o auziţi mereu în Biserică: "Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh". Acesta e prima rugăciune către Sfânta Treime şi cea mai scurtă şi mai dreaptă în conţinutul ei dogmatic, pentru că prin aceste cuvinte slăvim persoanele Sfintei Treimi deopotrivă: întâi pe Tatăl, pricina; al doilea, pe Fiul, Cel născut mai înainte de toţi vecii; al treilea, pe Duhul Sfânt, Care de la Tatăl purcede, fiind de un scaun şi de o fiinţă cu Fiul şi cu Tatăl.

Şi care este rugăciunea de cerere cea mai scurtă către Sfânta Treime? Rugăciunea începătoare: "Prea Sfânta Treime, miluieşte-ne pe noi". Să o zicem aceasta mereu, acasă şi pe drum: "Prea Sfânta Treime, miluieşte-mă pe mine, păcătosul ". Şi iarăşi: "Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh". Acestea le poţi zice oricând; şi făcând aşa, te rogi Prea Sfintei Treimi cu rugăciune dreaptă si preaputernică.

Dar mai este o rugăciune nu tare lungă şi foarte dreaptă în conţinutul ei dogmatic alcătuită de Sfinţii Părinţi ai Bisericii din vechime: "Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi". Când zicem "Sfinte Dumnezeule", ne adresăm Tatălui; când zicem "Sfinte tare" Fiului; când zicem "Sfinte fără de moarte" Duhului Sfânt. Iar la urmă, zicând "Miluieşte-ne pe noi", ne închinăm tuturor persoanelor Sfintei Treimi deopotrivă, ca Unui Singur Dumnezeu în Treime. Şi de aceea această cântare exprimă însuşi miezul credinţei noastre.

Iubiţii mei fraţi, în încheiere vă spun numai: oriunde mergeţi pe drum, oriunde staţi, ziceţi către Sfânta Treime, cu glas sau în gând: "Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt. Treime Sfântă, slavă Ţie!", şi apoi: "Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi", iar la urmă: "Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh". Amin.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să ne rugăm cu Părintele Cleopa!.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Să ne rugăm cu Părintele Cleopa!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează