Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2007 - Anul XII, nr. 246 (3621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

văzută de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu

Primărie pentru locuitorii cartierului Burdujeni

"

Cel mai important eveniment al săptămânii este adjudecarea licitaţiei privind reabilitarea clădirii fostului Cinematograf Burdujeni, care va deveni un centru administrativ. Este un lucru pe care l-am promis locuitorilor din cartierul Burdujeni, în perioada campaniei electorale, şi pe care l-am cuprins în programul de administrare a municipiului Suceava.

Această idee începe să capete contur. Clădirea a fost achiziţionată de municipalitate cu suma de 3,5 miliarde de lei vechi, deşi proprietarii au cerut un preţ dublu. Datorită faptului că noi am avut un as în mânecă, Primăria Suceava fiind proprietara terenului de sub clădire, am avut o bază de negociere pentru a reduce suma la jumătate. La licitaţie au participat şase firme, Test Prima, Agacon, Conbucovina, Darini, Muha, Conprin şi Civica Grup. În cele din urmă, licitaţia a fost adjudecată de firma Conprin Dărmăneşti, cu suma de 6,3 miliarde de lei vechi, plus TVA. Dacă facem un calcul, reabilitarea clădirii se va face cu aproximativ 10 miliarde de lei vechi, astfel încât să putem avea un sediu modern pentru o micro-primărie în cartierul Burdujeni. Este un lucru absolut necesar pentru locuitorii cartierului Burdujeni, care reprezintă 40% din populaţia municipiului Suceava şi care sunt la 5-6 kilometri de sediul central al Primăriei.

În acest sediu va funcţiona o micro-primărie, cu compartimente la care sucevenii apelează cel mai mult: Fond funciar, Serviciu Asociaţii de proprietari, Urbanism sau Relaţii publice. Vom avea angajaţi permanent în acest sediu al Primăriei, astfel încât să putem fi mai prompţi şi să eliminăm deplasările celor din Burdujeni până în centrul Sucevei. Între sediul central şi cel din Burdujeni va exista o corespondenţă zilnică pentru rezolvarea problemelor.

Sperăm ca, cel mai târziu în primăvara anului viitor, sediul micro-primăriei din Burdujeni să fie deschis, pentru a putea veni în întâmpinarea solicitărilor din acest cartier. Având în vedere faptul că spaţiul este destul de mare, proiectanţii au decis că această clădire poate fi împărţită în două: parterul va fi format din birouri ale Primăriei, iar la etaj va fi amenajată o sală pentru tineret.

Prin reabilitarea fostului Cinematograf Burdujeni, se va crea şi posibilitatea mutării Cantinei sociale din sediul Poliţiei Burdujeni. Astfel, vom rezolva şi problema spaţiilor insuficiente şi insalubre în care funcţionează Poliţia Burdujeni.

Municipalitatea încearcă reîntregirea patrimoniului Primăriei Suceava. În acest sens, încercăm să recuperăm imobile pierdute de Primărie, în mandatele trecute. Exemple sunt clădirea fostului Cinematograf  Burdujeni, clădirea Cinematografului Modern, una dintre clădirile aparţinând Direcţiei Agricole, în care va funcţiona grădiniţa din cartierul Obcini, precum şi suprafeţele de teren care au trecut sau vor trece în proprietatea municipalităţii, pentru derularea unor proiecte de dezvoltare a municipiului Suceava.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primărie pentru locuitorii cartierului Burdujeni.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primărie pentru locuitorii cartierului Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei