Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2007 - Anul XII, nr. 240 (3615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

văzută de primarul Sucevei Ion Lungu

Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă

"

O problemă importantă pentru municipalitate este începerea lucrărilor de reabilitare a patinoarului din Suceava. În primul rând, va fi înlocuită vechea instalaţie frigorifică cu una pe bază de etilen-glicol, evident mai modernă. De asemenea, va fi turnată o pistă groasă de şase centimetri care să poată fi utilizată pentru role, pe timp de vară, şi pentru patine, pe timp de iarnă.

Această lucrare are o valoare totală de 6,1 miliarde de lei vechi şi va fi executată de firma Frigotehnica Bucureşti. Perioada de execuţie a lucrărilor de modernizare este de 35 de zile, fapt care va permite finalizarea lor până la 20 noiembrie. Sperăm ca, începând din 1 decembrie, să putem oferi tinerilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber într-un mod plăcut. Se ştie deja despre intenţia noastră de a monta un patinoar mobil în cartierul Burdujeni. Din păcate, din primele discuţii cu firme specializate în domeniu, au rezultat nişte costuri enorme, de aproximativ trei miliarde de lei vechi. E greu de spus dacă vom merge în continuare pe această idee, având în vedere valoarea foarte mare a proiectului, sau dacă vom căuta o altă soluţie. Până în acest moment, ce-i drept, am primit o singură ofertă.

În acelaşi context al pregătirii municipiului Suceava pentru sărbătorile de iarnă, în aceste zile are loc licitaţia pentru montarea unui loc de joacă pentru copii, în Parcul Areni. Până la sfârşitul anului, va fi montat şi un loc de joacă în cartierul George Enescu, loc de joacă oferit gratuit, conform contractului cu Primăria, de către firma Rosal. Dacă în 2005, un astfel de loc de joacă a fost montat în cartierul Burdujeni, iar în 2006, în cartierul George Enescu, acum a venit rândul copiilor din cartierul George Enescu să beneficieze de acest loc de joacă.

Mă interesează să creăm cât mai multe zone de agrement în municipiul Suceava. Şi în această săptămână, am avut discuţii la Bucureşti cu privire la posibilitatea ca o suprafaţă generoasă de teren de lângă Casa de Oaspeţi din Suceava să treacă în administrarea Primăriei. Transferul iazurilor aparţinând RA-APPS ar permite municipalităţii să creeze locuri de agrement şi pentru persoanele mai în vârstă, care la sfârşitul săptămânii nu pot părăsi municipiul Suceava.

Am demarat pregătirea oraşului pentru sărbătorile de iarnă care se apropie. Vom monta trei brazi pe schelet metalic, îmbrăcaţi în cetină, în faţa Casei Culturii, în Orăşelul Copiilor din Parcul Areni şi lângă ceasul din intersecţia Căii Burdujeni cu Calea Unirii. Ca element de noutate, în jurul fântânilor arteziene vor fi montate instalaţii de iluminat care imită curgerea apei.

Sper ca, în perioada sărbătorilor de iarnă din acest an, municipiul Suceava să arate mai bine decât anul trecut, pentru a putea aduce o oază de frumuseţe şi o oază de bucurie în sufletul sucevenilor.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent