Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 47 (8271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„La minus 15 grade”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Rechizitoriu penal”

În virtutea actelor adresate de către Poliţia Vatra Dornei, dl. prim procuror Mătăsaru, şeful Ministerului public de la Tribunalul Câmpulung-Bucovina, a deschis acţiune publică împotriva şefului controlor fiscal Octavian Bărbat, din oraşul Câmpulung, prin rechizitoriul nr. 420 din 10 Ianuarie 1939, având următorul cuprins:

<Eu, procurorul Parchetului tribunalului Câmpulung, văzând că din actele adresate în cauză rezultă indicii împotriva lui Octavian Bărbat, pentru că în ziua de 21 Iulie 1938,

pe stradă, în Vatra Dornei, a strigat şefului poliţiei, Reus Mârza, care se afla în serviciu, <<că eşti o nimică şi să nu-ţi baţi joc de averea mea>>. În aceeaşi zi, intrând în biroul poliţiei din Vatra Dornei, unde şeful poliţiei asculta pe şoferul inculpatului, a dat ordin şoferului să nu dea nici o declaraţie, a vociferat şi a bătut cu pumnii în masă, strigând că el este stăpân aici, căci el plăteşte impozite. În conformitate cu dispoziţiunile statutului funcţionarilor publici, numitul inculpat Octavian Bărbat urmează a fi suspendat din funcţia de şef-controlor al judeţului Câmpulung până la terminarea acestui proces penal>”.

 „Suceava”, Anul I, nr. 36, 16 februarie 1939.

 

„La minus 15 grade”

Deşi miercuri, termometrul coborîse la minus 15 grade Celsius, totuşi cei peste 600 de muncitori ai şantierului de construcţii numărul 1 au continuat să muncească de zor. De-a lungul şoselei ce duce spre Burdujeni o mulţime de oameni lucrează intens. Motoarele betonierilor duduie, escavatorul scurmă, buldozerele nivelează terenul...Pe partea stîngă a drumului se înalţă zidurile unei clădiri. E una din cele trei cantine care se construiesc şi care vor avea o capacitate de 600 de locuri...Acesta e doar începutul. Dar felul cum au pornit constructorii la muncă, ne face să înţelegem că munca lor va fi tot mai rodnică.”

„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3792, 16 februarie 1960.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „La minus 15 grade”.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„La minus 15 grade”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei