Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 37 (8261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Casa de Economii a oraşului Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Casa de Economii a oraşului Suceava”

Cu 1 martie a.c. va începe cu aprobarea înaltului guvern provincial activitatea la Casa de Economii a oraşului Suceava şi va primi, în orele fixate, în oficiul comunal, depuneri în orişicare mărime, dară nu mai mici decât 2 coroane sau 1 florin val. austr. În această casă de economii se pot depune şi bani pentru cari cere legea siguritate pupilară, precum sânt deposite judiciare, bani pupilari etc., deoarece casa de economii este obligată să fructifice banii disponibili în împrumuturi cu interese, pe ipotece sau pe obligaţiuni austriace şi alte scrisuri de credit, apoi în escomptarea cărticelor proprii ale casei de economii, în împrumuturi publice ale provinciilor, districtelor sau comunelor în fonduri publice etc., şi deoarece are voie să escompteze şi reescompteze numai asemenea sinete carile sunt provedute cu trei semnături recunoscute ca sigure. Deosebit de aceasta oraşul Suceava a depus, cu aprobarea înaltului comitet provincial al Bucovinei, ca garanţie specială, un capital de 10.000 coroane şi garantează pentru depunerile în casa de economii cu toată averea sa mişcătoare şi nemişcătoare”.

„Gazeta Bucovinei”, Cernăuţi, Joi 16/28 Fevruarie 1895.

 

„Intelectualii”

Intelectualii din comuna Baia-Fălticeni, urmînd pilda celor din comuna Vicovu de Sus, raionul Rădăuţi, care au chemat la întrecere pe toţi intelectualii din regiune pentru o participare activă la viaţa culturală a satelor, după exemplul intelectualilor sovietici din satul Murîghino, regiunea Smolensk, au analizat într-o consfătuire modul cum s-a desfăşurat munca culturală în comună şi aportul adus de intelectuali în această direcţie. Folosind cu pricepere formele variate de activitate culturală cum sînt cercul agrotehnic, conferinţele, manifestările artistice, audiţiile la radio, consfătuirile cu tehnicienii, cinematograful, cercurile de citit, etc., căminele culturale au obţinut remarcabile succese”.

„Zori Noi”, Anul X, nr. 2558, Suceava, Februarie 1956.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Casa de Economii a oraşului Suceava”.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Casa de Economii a oraşului Suceava”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei