Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 33 (8257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„În pas cu vremea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„În pas cu vremea”

 

Dornici de a obţine recolte sporite la hectar, ţăranii muncitori din comuna Chilişeni, raionul Suceava, zoresc pregătirile pentru muncile agricole de primăvară. Cu câteva zile în urmă, în întreaga comună erau reparate complet peste 30 de atelaje şi se transportase o cantitate de 1365 tone de gunoi pe o suprafaţă de aproape 100 ha. Mai bine pregătit pentru campania de primăvară este lotul zootehnic pentru care au fost selecţionate 3000 kg de diferite seminţe şi pe care au fost cărate aproape 100 tone gunoi de grajd”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2883, Suceava, Vineri 1 martie 1957.

 

„Colecţionarii se organizează”

 

De curînd a luat fiinţă Societatea colecţionarilor de artă din România (SCAR). Noua societate îşi propune să fie continuatoarea spiritului instaurat în arta românească de mari înaintaşi, cum au fost A. Simu, N. Kalinderu, K.H. Zambaccian, I. şi E. Dona, Lazăr Munteanu, Barbu Slătineanu, George Oprescu şi mulţi alţii. Scopul noii societăţi este, în primul rînd, să sprijine, să protejeze şi să apere colecţiile de artă şi activitatea colecţionarilor. Este vorba de colecţii de pictură, sculptură, grafică, arte decorative (cum ar fi covoare, mobilier, etc.), cărţi, obiecte de artă populară. Totodată SCAR doreşte să acţioneze pentru îmbunătăţirea normelor legale în vigoare referitoare la colecţiile de artă; să colaboreze cu instituţii de artă din ţară şi străinătate pentru organizarea de expoziţii, să susţină prin toate formele legale menţinerea colecţiilor de artă donate statului în condiţiile stabilite de donatori, să sprijine obţinerea unor spaţii corespunzătoare păstrării şi conservării colecţiilor de artă, să organizeze sau să propună unor instituţii specializate licitaţii cu lucrări sau obiecte de artă. Societatea nu are caracter politic sau religios”.

„Adevărul” (cotidian independent), Anul I, nr. 56, Joi 1 martie 1990.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „În pas cu vremea”.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„În pas cu vremea”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei