Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 272 (7884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Corii şi şarlachul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corii şi şarlachul

Pe lângă cori, care e şi acuma epidemie, s-a ivit, în timpul din urmă în Suceava, o boală cu mult mai periculoasă, anume scarlatina (şarlachul) şi din causa acesteia au murit mai mulţi copii. Amândouă bolile s-au încuibat mai cu samă printre elevii şi elevele şcolilor primare. În săptămânile trecute au fost, după cum suntem informaţi, deodată peste 40 de copile bolnave de cori. Cu toate acestea, consiliul şcolar local nu face nici o disposiţiune ca să se închidă, pe câtva timp, şcolile şi să împiedice măcar întrucâtva lăţirea bolilor”.

„Revista Politică”, Anul I, nr. 13, Noemvre 1886.

 

Apel

„Ni soseşte la redacţie, din partea d-lui deputat Aurel de Onciul, un apel adresat ţăranilor ca să se întrunească Duminecă, în 22 Noemvrie 1914, la Suceava, în adunare ţărănească, având la ordinea zilei dări de seamă asupra stării Românilor, asupra trebilor ostăşeşti şi asupra nevoilor ţărăneşti: <Muscalul a intrat în ţară şi voeşte să răpună Împărăţia. Iar căzând Austria, cade cu ea şi întregul neam românesc. Căci nu se poate încăpea îndoeală că, peste scurtă vreme după căderea Austriei, Muscalul va înghiţi România dimpreună cu Ardealul şi Bucovina, făcând astfel capăt neamului nostru. De aceea noi, ţăranii din Bucovina, am fost şi rămânem pururea credincioşi Împărăţiei>”.

„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 149, Noemvrie 1914.

 

„O şcoală serală pentru muncitorii aflaţi în producţie”

Inspectoratul Judeţului Suceava înfiinţează la Suceava o şcoală elementară serală cu trei ani de şcolaritate, echivalentul claselor V-VII ale şcolii elementare. Pot fi înscrişi în aceste şcoli numai elevii care se află în câmpul muncii, potrivit următoarelor norme: în clasa a V-a elementară vor fi înscrişi absolvenţii a 4 clase elementare, precum şi absolvenţii şcolilor de alfabetizare de 2 ani...Înscrierea elevilor se va face la Inspectoratul Şcolar pe bază de cerere însoţită de următoarele acte: actul de studii, extrasul de naştere, adeverinţă vizată de Sindicatul respectiv din care să rezulte că solicitatorul se află în câmpul muncii”.

 „Lupta Poporului”, Anul III, nr. 419, 11 Noiembrie 1948.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corii şi şarlachul.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Corii şi şarlachul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei