Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 246 (7858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Grija primarului de copii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Primariu al oraşului Suceava”

„Primariu al oraşului Suceava fu ales advocatul Dr. Iuliu Morwitzer, ear ajutoriu de primariu advocatul Dr. Mateiu Lupu”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 12, Suceava, 1 Noemvre 1887.

 

“Grija primarului de copii”

Primarul nostru, Dl. Nicu Flondor, este un om milos şi săvârşeşte fapte de milostenie discret, departe de zgomotul lumii, fericit de o reclamă care i-ar displăcea. Dar cum gazetarii sunt oameni care ştiu câte în lună şi stele, l-au surprins, când se ducea la Azilul din Bulevardul Regele Carol al II-lea să-şi viziteze micii şi guralivii săi copii. Braţe firave se ridicau în sus, şi voci argintii clipeau vesel un <sănătate> când primarul intra în camera copiilor. Aceştia, în vârstă de 3-5 ani, erau acum vechi prieteni ai părintelui municipiului. Ce bucurie pe ei când îl vedeau pe primar! Nici o sfială, nici o nelinişte; se apropiau de dânsul şi-i dădeau mâna camaradereşte. Sunt copii femeilor, ai căror bărbaţi sunt concentraţi. Mamele acestor copii, ziua întreagă robotesc pentru un colţ de pâine, şi tare greu le e să-şi ţină copiii. S’a milostivit însă de ei primarul. Copiii sunt aduşi frumuşel în azil, sunt supravegheaţi şi hrăniţi cu hrană bogată şi substanţială”.      

„Suceava, Anul I, Nr., 259, 14 noiembrie 1939.

 

„Vindea mărfuri cu suprapreţ”

Gestionarul Schiller Froim socotea că micile afaceri pe care le făcea la punctul alimentar CFR din gara Dorneşti vor continua fără sfîrşit. Într-o bună zi însă el a fost surprins vînzînd salamul Parizer cu 15 lei kg. în loc de 11 lei cît e preţul oficial. Tot cu această ocazie i s-a găsit în casa punctului alimentar un plus de 200 lei pe care nu l-a putut justifica. Pentru faptele sale a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare corecţională şi confiscarea parţială a averii”.

„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3415, Marţi 25 noiembrie 1958.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Grija primarului de copii”.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Grija primarului de copii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei