Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 139 (7751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Reţeaua de radioficare din comuna Salcea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Pierderi teritoriale...”

Luni, în 7 Mai 1918, în ziua de Sf. George, s-a încheiat pacea între Puterile Centrale şi România. Pierderile teritoriale ale României sunt destul de însemnate...Înspre Bucovina, rectificările de frontieră cuprind un teritoriu de 1800 km pătraţi. În colţul dintre Transilvania şi Bucovina, noua frontieră duce de pe muntele Ceahlău, peste Bistricioara şi muntele Bivol, înspre Cornu-Luncii. Ea cuprinde satele Borca, Drăgoiasa, Şarul Negri, Şarul Dornei, Arenii, Broşteni, Găineşti ş.a. Înspre est, noua frontieră o ia mai în jos de Sirete la punctul numit <La Ţară> şi duce peste Cândeşti dincolo de Herţa, la lunca de lângă Nouasuliţă”.

„Viaţa Nouă”, Anul V, nr. 1, Mai 1918.

 

„Redaţi cooperativei sufletul”

Cum ştiu mai toţi cititorii <Sucevei>, gândul nostru a fost propagandă intensă pentru înfiinţarea unei mari cooperative de consum în Suceava pentru folosul obştesc şi departe de spiritul de căpătuială al conducătorilor cari văd în cooperaţie numai <afaceri în stil mare>. Apelul lansat n’a avut răspuns în rândurile românilor, pe deoparte din lipsa de încredere, spun unii, din lipsă de fonduri, vorbesc alţii. Ne întrebăm: să lipsească, în oraşul şi judeţul celei mai entuziaste şi intense activităţi culturale bucovinene şi în rândul celor câteva mii de români naţionalişti, elanul, curajul de a-şi scutura jugul dominaţiei economice străine?”.

 „Suceava”, Anul I, nr. 28, Mai 1936.

 

„Reţeaua de radioficare din comuna Salcea”

Reţeaua de radioficare din comuna Salcea, raionul Suceava, a fost pusă în funcţiune de puţin timp. Dar pentru că dorinţa cetăţenilor a fost de a instala un număr mai mare de difuzoare, în comună au fost plantaţi noi stîlpi şi s-a instalat o linie principală care leagă satul Salcea de comuna Vereşti. Aceasta va permite introducerea radioficării şi în satul Plopeni. În urma lucrărilor de instalare a reţelei de radioficare, numărul abonaţilor din comuna Salcea a crescut la 300”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2938, Suceava, Marţi 7 mai 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Reţeaua de radioficare din comuna Salcea”.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Reţeaua de radioficare din comuna Salcea”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei