Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 134 (7746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Poluare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

„Staţiunea balneo-climaterică Iacobeni”

Staţiunea balneo-climaterică Iacobeni  se deschide la 1 Iunie, pregătindu-se în stabilimentul nou construit. Veţi avea parte de băi de apă sulfuroase radioactive şi de băi de arnică cu adaosuri de sare şi cetină. Sezonul: între 1 Iunie şi 30 Septembrie. Restaurante şi locuinţe ieftine, muzică, variate distracţii şi excursii”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, nr. 174, 16 Mai 1930.

 

„Petrecerile poporale”

Înainte de războiul mondial se aranjau petreceri poporale la care participau toţi Românii, fără deosebire. Petrecerile se desfăşurau cu un plan instructiv şi, aş putea spune, educativ, în adevăratul înţeles al cuvântului. Timpul aranjărilor era de regulă o sărbătoare şi petrecerea dura de la orele 2:00 la 9:00. La ora 9:00, muzica intona marşul de plecare şi toată lumea părăsea locul petrecerii cu voie bună şi cu amintiri şi impresii frumoase. Apoi petrecerile se aranjau rar. Astăzi se face cu totul altfel, petrecerile poporale durează toată noaptea, când e timpul de odihnă, şi o nouă zi de muncă pentru gospodari şi gospodine. Ba, se întâmplă că petrecerile poporale au loc sâmbătă seară spre duminică. Cel ce a petrecut noaptea în atmosferă plină de praf, în ziua de duminecă, când în biserică se face slujba Dumnezeiască, doarme. Ba, sunt cazuri că petreceri, nunţi chiar, se aranjează în timpul de post. Şi cazurile acestea nu sunt izolate.”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4565, Mai 1935. 

 

„Poluare”

La Iţcani, în apropiere de podul de peste apa Sucevei, IGO a închiriat o rampă pentru descărcarea produselor petroliere. După ani de zile, în jurul rampei s-a format un adevărat lac de combustibil. Pe lângă primejdia permanentă a unui incendiu pe care o prezintă, se aduc daune cu urmări greu de prevăzut. O fîntînă din apropiere a fost poluată iremediabil. Poluarea se poate extinde la întreaga pînză freatică din adîncimea straturilor pămîntului”.

„Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6036, Suceava, Vineri 12 mai 1967.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Poluare”.
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Poluare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei