Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 95 (7707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Din calvarul cooperativei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Din calvarul cooperativei”

În comuna Pârteştii de sus a luat fiinţă, în martie 1934, o cooperativă agricolă pentru valorificarea laptelui. Cooperaţia şi-a ales această ramură de activitate fiindcă un consorţiu de Saşi, instalaţi lângă gara Cacica, şi o cooperativă agricolă îşi băteau joc, prin preţul ce-l ofereau, de produsele gospodarilor români, care erau nevoiţi să vândă laptele acestor două întreprinderi străine. Cooperaţia agricolă din Pârteştii de sus, cu numele <Rodina>, a luat deci fiinţă din necesitatea arătată mai sus. Dreptul de a funcţiona l-a obţinut abia la 2 Martie 1934. Cu toată că societăţile cooperative, conform articolului 101 din Legea Cooperaţiei din 1929, sunt scutite pe timp de trei ani de orice impozit către stat, cu toate că organele de impunere cunosc acest articol, şi cu toate că cooperaţia <Rodina> a început a funcţiona abia pe ziua de 1 Aprilie 1934, un zelos domn controlor, Isak Brutmann, ia un impozit care se ridică la 1.723 lei anual şi aceasta pentru timpul dela 1 Aprilie 1933, la 31 Martie 1934, adică pe când nu era nici măcar în embrion”.

„Suceava”, Anul I, Nr. 13-14, 14 Aprilie 1935. 

 

„Angajamente”

Muncitorii şi tehnicienii dela fabrica de cherestea Cacica şi-au luat următoarele angajamente: să depăşească planul de producţie pe luna aprilie cu 30%, ridicarea productivităţii muncii cu 9%, îmbunătăţirea calităţii producţiei, evitarea întârzierilor la încărcările de vagoane, realizarea de economii la combustibili şi uleiuri în valoare de lei 23.560, lichidarea absenţelor şi întârzierilor dela serviciu, valorificarea deşeurilor cu 100%, reducerea preţului de cost al cheltuielilor cu 10%”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr. 518, Suceava, Miercuri 13 Aprilie 1949.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Din calvarul cooperativei”.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Din calvarul cooperativei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei