Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 75 (7687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Prima plută din acest an”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Prima plută din acest an”

Deschiderea la timp a campaniei de plutărit din acest an a constituit obiectul unei neobosite activităţi din partea unităţii de plutărie din Vatra Dornei. Peste 400.000 lei au fost investiţi în scopul electrificării unor importante lucrări hidraulice de amenajare a rîurilor Dorna şi Bistriţa. Printre acestea se numără construirea unui baraj la Coşniţa, reparaţiile radicale de la alte 3 baraje etc. Paralel cu lucrările de amenajare s-a transportat în schele peste 75 la sută din cantitatea totală de lemn ce urmează a fi plutărită. Toate acestea au permis ca, în ziua de 27 februarie a.c. o plută de 80 m.c. să pornească din schela Secu spre Combinatul <Bernat Andrei>. În dimineaţa zilei de 28 februarie lemnul transportat pe această plută a intrat în prelucrare”.

„Zori noi”, Anul XI, nr. 2884, Suceava, Sîmbătă 2 martie 1957.

 

„Valorificarea plantelor medicinale”

„Nu o dată s-a făcut apel la şcolari, la tineret, la întreaga populaţie pentru recoltarea şi valorificarea plantelor medicinale. Este o solicitare firească dacă ne gîndim că predate industriei ele asigură materia primă pentru fabricarea multor medicamente şi ceaiuri absolut necesare în tratamentul unor afecţiuni. Răspunzînd acestei solicitări elevii şcolii generale din satul Valea Glodului au adunat, în vara anului trecut, o importantă cantitate de plante medicinale. Le-au ambalat în saci de hârtie şi le-au transportat apoi la cooperaţia de consum Pleşeşti. De atunci au trecut cîteva luni în care plantele prelucrate puteau să ajungă la bolnavi. Nu numai că nu s-a întîmplat aşa, dar munca de o vară a elevilor de la Valea Glodului şi de la celelalte şcoli din comună a fost lăsată, graţie inerţiei unor oameni, pradă şoarecilor. Saci întregi cu plante medicinale se află depozitaţi într-o magazie la cooperativa de consum Pleşeşti. De ce atîta nepăsare faţă de munca şcolarilor?”.

„Zori noi”, Anul XXVI, nr. 7528, Suceava, Sîmbătă 4 martie 1972.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Prima plută din acest an”.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Prima plută din acest an”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei