Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 65 (7677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Maşine agronomice”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Maşine agronomice”

Noi avem totdeauna în deposit şi primim comandă pentru locomobile şi maşine de îmblătit cu vapor, vârtejuri stabile şi transportabile, maşine de îmblătit ţântuite şi cu leaţuri de căpcană, maşine de semănat în rânduri şi de-a latul, maşine de cosât şi de secerat ale lui Wood, recunoscute de cele mai bune, şi maşine de legat de cea mai nouă construcţiune, maşine pentru desfăcatul păpuşoiului, mori de vânturat şi cilindre de sortare, mori de urluit şi măcinat, maşine pentru tăietul siccei şi napilor, proasce şi pompe, tot felul de pluguri şi părţi de reservă cu cele mai eftine preţuri de fabrică”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul II, nr. 17, Cernăuţi, Joi 10 Martie 1892.

 

„Limba românească în ţinutul Sucevii”

Gazeta <Buciumul> din Câmpulung scrie că d-l căpitan Erast Tarangul din Suceavă împiedică pe învăţătorii români din ţinutul său, ca să deie scrisori româneşti la căpitănie. Pe cei ce cutează a scris astfel de scrisori căpitanul îi cheamă la sine şi le spune foarte dulce şi cu multe complimente şi rugăminţi ca să nu scrie româneşte, că foarte puţini sânt în district cari se folosesc de limba română. Tot <Buciumul> ne aduce vestea că şi dl. profesor gimnazial din Suceavă Burduhos opreşte limba românească, oprindu-i pe şcolerii să-i să facă petiţii româneşti în scris, pe când dl. căpitan Kapucinski din Câmpulung primeşte orice scrisori româneşti, şi dela ori şi care, şi în ziua de 6 August la o serbare bisericească din Câmpulung a rostit cătră popor nişte cuvântări româneşti aşa de însufleţitoare încât a câştigat inimile tuturor celor care l’au ascultat”.

„Deşteptarea”, Anul I, Cernăuţi, 15 Martie 1908, Nr. 9.      

       

„Staţiuni de montă cu armăsari”

La 5 Martie a.c. s-au deschis în judeţul nostru 8 staţiuni de montă cu 18 armăsari din cea mai bună rasă din depozitul de armăsari Rădăuţi. Apoi mai suntem informaţi că la Rădăuţi s’a format un sindicat sub preşedinţia d-lui Gh. Flondor, în colaborare cu d-l medic veterinar Gheorghe Luţia, pentru creşterea calului arab”.

Suceava”, Anul II, Nr. 26, 15 Martie 1936.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Maşine agronomice”.
 Vizualizări articol: 1241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Maşine agronomice”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vinete în ulei de măsline (rețetă italiană veche) Această rețetă este una veche, italiană tradițională, din regiunea Puglia. Există și alte versiuni din alte părți ale Italiei, care au ajuns de câțiva ani și în cămările românilor, grație doamnelor de pe la noi care au plecat să... Citeşte