Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2020 - Anul XXV, nr. 230 (7535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Curăţenia satului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Ce-i lipseşte ţăranului de la munte”

„Prefectul de Câmpulung a declarat, referitor la situaţia grea a populaţiei din acest judeţ: <Ţăranul este astăzi nemulţumit de soarta sa pentru că, după război, s’a deprins la un trai mai uşor, el avea doar obiceiul să poarte cămăşi de mătase, întrebuinţa cantităţi mari de parfum şi apă de Colonia, purta iarna şoşoni şi acuma trebuie să se lipsească de toate acestea, ceea ce-i provoacă nemulţumire>. Iată deci ceea ce n’am ştiut noi: că ţăranul din judeţul Câmpulung nu mai poate trăi pentru că nu are cămăşi de mătase, parfum, apă de Colonia şi şoşoni...Cum e guvernul aşa-i şi prefectul”.

 „Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, nr. 298, 1 noiembrie 1931. 

 

„Curăţenia satului”

Sănătatea sătenilor atârnă în cea mai mare măsură nu numai de curăţenia şi îngrijirea fiecăruia în parte, a familiei şi a gospodăriei lor, ci şi de curăţenia şi de îngrijirea întregii gospodării obşteşti care este satul. Putem spune că toată lupta doctorului împotriva bolilor este zadarnică, dacă în sat dăinuie cauzele care aduc necontenit boala. Astfel, să judecăm cât de puţin folositoare este pentru stârpirea molimii de lingoare vindecarea unui bolnav, dacă fântâna molipsită cu sămânţa lingoarei îmbolnăveşte mereu alţi oameni. Un bolnav se vindecă şi alţi 10 se îmbolnăvesc. Până nu dezinfectăm fântâna şi oprim scursurile care o infectează nu putem nădăjdui să stăvilim molima. Trebuie deci ca atât fântâna, cât şi latrinele din jurul ei, să fie făcute potrivit cu cerinţele sanitare şi bine îngrijite. De buna stare a fântânii atârnă sănătatea întregului sat.”

 „Lupta Poporului”, Anul III, Nr. 390, 6 Noiembrie 1948.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Curăţenia satului”.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Curăţenia satului”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei