Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2020 - Anul XXV, nr. 226 (7531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Realizări de gospodărie obştească în comuna Straja”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Realizări de gospodărie obştească în comuna Straja”

„Drumuri cari erau cu totul impracticabile din lipsă de prundiş şi poduri au fost reparate, construindu-se 6 poduri de beton armat, pe lângă altele de lemn. S’au regulat toate pâraiele, cari, la o mică ploaie, se umflau, producând comunei calcule incalculabile.

S’au curăţit şi nivelat o sumedenie de terenuri cari stăteau pustii, plantându-se cu pomi fructiferi, fapt care va aduce comunei un venit însemnat. Asemenea au fost plantate cu copaci ambele părţi ale drumurilor şi izlazurilor comunale. Ambele şcoli primare, care ajunseseră o ruşine a satului, au fost complet renovate, tot aşa şi localul primăriei cum şi Casa Naţională au suferit o serie de inovaţiuni, dându-se fiecărui imobil destinaţia cuvenită, îndepărtându-se din Casa naţională cârciuma provocatoare de crime şi alte nenorociri”.

„Suceava”, Anul I. nr. 264, 18 Noemvrie 1939.  

 

„Sezon de vînătoare”

Peste bogatele şi neasemuit de frumoasele păduri dornene au început să se aştearnă petele ruginii ale toamnei. Ele vestesc, spre bucuria membrilor filialei de vînătoare şi pescuit sportiv din Vatra Dornei, nu numai toamna tîrzie, ci şi începutul mult aşteptatului sezon de vînătoare. Recent, filiala a organizat o vînătoare de iepuri în pădurile fondului de vînătoare Beclean, cu care prilej au fost vînaţi 104 iepuri. O parte din vînat a fost trimis întreprinderii <Prodavicola> din Burdujeni pentru cerinţele de export. De asemenea au fost eliberate autorizaţii speciale pentru vînarea cerbilor carpatini, a ţapilor, caprelor roşii şi a jderilor. Pentru ocrotirea şi înmulţirea lostriţei, filiala de vînătoare şi pescuit sportiv Vatra Dornei a iniţiat şi organizat construirea pe Dorna, Neagra Şarului şi Bistriţa Aurie de pinteni de ocrotire şi căsoaie”.

„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3408, Duminica 16 noiembrie 1958.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Realizări de gospodărie obştească în comuna Straja”.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Realizări de gospodărie obştească în comuna Straja”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei