Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2020 - Anul XXV, nr. 168 (7473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Şcoala specială pentru prelucrarea lemnului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Şcoala specială pentru prelucrarea lemnului”

Cursul anual de industrie casnică la şcoala specială pentru prelucrarea lemnului în Câmpulung, pentru stolerit, sculptură şi strungărit, care urmăreşte reînvierea şi perfecţionarea industriei casnice pentru prelucrarea lemnului în Bucovina, se va deschide în 15 Septemvre 1902. În acest curs, care durează numai un an, se primesc acei cari stau în vârstă de cel puţin 18 ani şi au oareşicare dexteritate în sculptură, stolerit şi strungărit fără să fi învăţat la vreun meşter”.

„Deşteptarea”, Anul X, nr. 66, Cernăuţi, Duminică 25 August 1902.

 

„Şcoala primară din Mitocul Dragomirnei”

 „Şi era în toamna anului 1860, când fruntaşa comună românească Mitocul Dragomirnei, din ţinutul Sucevei lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, a fost blagoslovită de Dumnezeu, prin înfiinţarea şcolii primare. Primul învăţător la şcoala primară din Mitocul Dragomirnei a fost Basil Rac, la 40 de elevi înscrişi, despre frecvenţă nu se vorbeşte...Cum am spus, în 1860 se termină şcoala, recte clădirea pentru şcoală, iar în anul 1893 se mai adăogeşte cu încă două săli de clasă, aşa după cum este şi astăzi. Printre oamenii mari ieşiţi de pe băncile şcoalei primare din Mitocul Dragomirnei, avem deosebita cinste de a-i enumăra, în ordinea cronologică, pe: marele român şi om de bine preotul Ct. Morariu, preotul St. Saghin, d-l prof. univ. Vasile Grecu etc. În ziua de 8 Septembrie 1935 se vor sărbători 75 de ani de la înfiinţarea acestui locaş de lumină şi cultură, trei sferturi de veac de când Mitocul Dragomirnei are şcoală primară”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4616, 8 August 1935.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Şcoala specială pentru prelucrarea lemnului”.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Şcoala specială pentru prelucrarea lemnului”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz sau ciuci cu brânză pentru grătar O surpriză plăcută la orice ieșire la grătar o putem face dacă aducem un preparat rustic pe care îl putem pregăti rapid. Pentru asta putem avea un semipreparat pe care îl putem face și cu o lună înainte, îl putem păstra... Citeşte