Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2020 - Anul XXV, nr. 152 (7457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Într-o zi de caniculă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Un prefect huiduit şi un şef de poliţie bătut crunt”

Agitaţiunile din judeţul Câmpulung au luat un caracter grav. Un grup de agenţi primejdioşi, în frunte cu avocatul Saghin din Vama, şi compus din 2 preoţi uniţi din Borşa, şi de un oarecare Dănilă, fost dascăl la Coşna, au aranjat Duminică, 29 Iunie, demonstraţiuni publice în oraşul Vama, dându-se pe seară la acte de teroare şi distrugere oprite de lege. A doua zi, Luni 30 Iunie, demonstranţii au intrat cu muzică şi steaguri în Câmpulung, unde în faţa unei imense mulţimi de oameni au rostit cuvine atâţătoare. D-l Păcurariu, prefectul judeţului, a încercat să intervină dar n’a ajuns la cuvânt, ci a fost răsturnat de la tribună şi salvat de furia mulţimi agitate numai graţie prezenţei de spirit a gospodarului N. Porcuţan. Mai rău a brodit-o şeful poliţiei. Sergenţii au fost înconjuraţi de mulţime, dezarmaţi şi maltrataţi. În învălmăşeala aceasta a intervenit şeful poliţiei, care a fost grav lovit şi călcat în picioare. Aceeaşi soartă a avut-o şi soţia sa, care a intervenit pentru apărarea soţului. În stare gravă, ambii au fost transportaţi la spitalul din localitate. Sunt temeri ca excese de acest fel să se petreacă şi la Vatra Dornei”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIII, nr. 3262, Iulie 1930.   

 

„Într-o zi de caniculă”

„După amiază ne-a cuprins setea. De unde să iei apă? Să bei din gîrlă? Nici gînd! Ne-am amintit de deversările pe care le fac în rîu IRIC-ul, Străduinţa şi alte întreprinderi (martor ne este taluzul apei înnegrit de reziduuri) şi atunci ne-am încumetat să mai urcăm încă o dată digul şi să ajungem la bufet...Aici se vindeau cu precădere vinuri, ţuică, rom (dublu gradat decât canicula de afară), un lichid numit suc şi sifon călduţ cu gust de metal”.

„Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6098, Suceava, Duminică 23 iulie 1967.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Într-o zi de caniculă”.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Într-o zi de caniculă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei