Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2020 - Anul XXV, nr. 146 (7451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Pe drumuri de munte”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Ce se întâmplă în Suceava”

Joia trecută, în 10 iulie, s’au putut aduna câteva sute de săteni, complectaţi cu hărgăţimea şi golanii târgului, cari, la un moment dat, au îndrăznit să sferme câteva geamuri şi să deşarte câteva şipuri de băutură. De aceea, însuşi prefectul, împreună cu procurorul şi cu colonelul comandant al Cercului de recrutare au fost ţinuţi împresuraţi o jumătate de zi în Prefectură, siliţi să suporte obrăzniciile şi mojiciile unor capete tulburate de fel de fel de <idei>. Azi se înţelege că răul s’a întins, ca orice rău. Azi toate satele judeţului nostru trebuie împănate cu armată...Nebunii şi zurbagii niciodată şi nicăieri n’au adus bine”.

Vremea Nouă”, Anul I, nr. 3, 18 iulie 1930.

 

„Pe drumuri de munte”

„Astrul zilei, ce peste cîteva clipe va inunda cu belşugul razelor sale Valea Suhăi, se arată de după crestele munţilor. Roua dimineţii, săltînd în valuri uşoare, sărută fruntea brazilor şi se pierde în oceanul de azur. Deşi ora este destul de matinală, pe şantierul de modernizare a şoselei Frasin - Tarniţa munca este în toi. Excavatoarele, muşcînd cu sete din prundişul sedimentat de secole de apele rîului Suha, alimentează convoiul nesăţioaselor basculante care nu contenesc cu căratul balastului şi nisipului. Înaintăm pe şoseaua în plină construcţie, aglomerată de maşinile ce transportă materialul rulant. Pămîntul geme sub povara uriaşelor compresoare şi a utilajului de construcţie. În ritm susţinut, calea de beton înaintează spre obiectivele marelui complex industrial minier în curs de construcţie. Şoseaua trece pe lîngă şcoli şi cămine culturale construite în comunele Doroteia şi Stulpicani, pe lîngă blocuri şi alte obiective ridicate prin gruja partidului, pe aceste meleaguri unde, în trecut, nu se întîmpla nimic”.

„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5163, Suceava, Sîmbătă 18 iulie 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Pe drumuri de munte”.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Pe drumuri de munte”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei