Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2020 - Anul XXV, nr. 67 (7372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colectivul harnic al ţesătoriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Cârşmele”

„De un timp încoace, nu numai că vedi cârşmele resărind ca bureţii în timp ploios, mai că pe toate uliţele, în care să istovesce toată sudoarea poporului, ci pe lângă aceasta se află mai că în fiecare boltă beuturi spirituoase. Omul de rând nu-şi poate cumpera nici un chibrit ca să nu fie ademenit şi la câteva pahare de rachiu”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul II, nr. 45, Cernăuţi, Duminică 7/19 Iunie 1892

 

„Treaba Primăriei...”

„Într’o bună zi, după ce mi-am făcut ordine exemplară în curte, am ieşit la poartă, pe noul trotuar plin de prundiş, cu sapa şi grebla, ca să taiu bălăriile care creşteau de-alungul gardului şi să nivelez prundişul, care se bătătorise neregulat. Un cetăţean, văzându-mă că lucrez de zor, se miră că eu profesor fac un lucru ca acesta în văzul tuturor, mai ales că asta e treaba primăriei. Am căutat să-i explic interlocutorului meu că primăria noastră, biata de ea, abia mai poate face faţă marilor şi multiplelor cheltuieli de întreţinere a străzilor şi cu efectuarea altor lucrări edilitare, aşa că noi cetăţenii suntem datori să-i dăm concurs, reparându-ne gardurile, tăind bălăriile de pe trotuare şi din faţa locuinţelor. Degeaba mi-am dat toate silinţele, dânsul o ţinea morţiş că aşa-i şi nu altfel, adecă primăria e datoare să facă totul”. (Ştefan Pavelescu)

“Suceava”, Anul II, Nr. 39, 18 Iunie 1937. 

   

Colectivul harnic al ţesătoriei

La secţia de ţesătorie a întreprinderii de industrie locală Suceava lucrează un colectiv harnic,  care se străduieşte să întîmpine cel de-al III-lea Congres al PMR cu noi succese în producţie. Prin creşterea randamentului la războaiele de ţesut, ţesătorii de aici au produs peste sarcinile de plan 3170 m.p. ţesături de bumbac. De la începutul anului şi până în prezent ei au reuşit ca prin reducerea deşeurilor şi a consumului specific de materie primă să obţină o economie în valoare de peste 8000 lei”.

„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3888, Suceava, Miercuri 8 iunie 1960.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colectivul harnic al ţesătoriei.
 Vizualizări articol: 1746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Colectivul harnic al ţesătoriei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei