Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2020 - Anul XXV, nr. 29 (7334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Tifus în închisoarea din Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Tifus în închisoarea din Suceava”

În penitenciarul din Suceava s-a ivit, între deţinuţi, în mod epidemic, tifusul. Opt deţinuţi s-au bolnăvit, dintre care unul a şi murit, trei sunt reconvalescenţi, iar patru sunt la spital”.

„Revista Politică”, Anul V, nr. 7, Aprilie 1890.

 

„Banca popii”

Zeci de ani o parte din populaţia judeţului şi oraşului Suceava e victima unei Bănci de cămătari, în a cărei frunte stă şi astăzi părintele Dr. Gheorghe Mihuţă. În luna lui Decemvrie 1931, a primit preşedintele acestei Bănci un ordin din partea I.P.S.S. Mitropolit, care ordin a fost şi publicat în Foaia Ordonanţelor de a se retrage imediat din această funcţie incompatibilă cu demnitatea unui preot. În baza acestui ordin, a dat părintele Dr. Gheorghe Mihuţă o declaraţie în scris cum că până la 1 Ianuarie a.c. se va retrage de la conducerea Băncii. În loc să îndeplinească însă Sfânta sa declaraţie făcută în scris a dat ordin ca cetăţenii din Suceava, Iacob Renner şi Haralambie Mitri, pe cari i-a nenorocit cu banca sa, să fie daţi în judecată pentru suma de 398.000 lei, în consecinţă scoşi din gospodăriile lor şi aruncaţi în stradă. Aducem acest caz la cunoştinţa I.P.S.S. Sale Mitropolitului şi vom reveni, înaintând şi Sfântului Sinod un raport mai detaliat”.

„Vremea Nouă”, Anul II, Nr. 11, 2 Aprilie 1931.       

 

„Accentul pe cetit”

„Serbările artistice, conferinţele trebuie să fie legate prin conţinutul lor de realitatea imediată, de lupta pentru construirea socialismului. Trebuie să se pună un accent deosebit pe cetit: cetitul colectiv şi individual. Biblioteca Căminului trebuie să se îmbogăţească cu cărţi ca: <Ţărănimea sovietică>, <Colhozul milionar>, <Colhozul tractor>, <Familia sovietică>...De asemenea trebuie să se folosească audiţiile radiofonice, trebuie antrenat tineretul în lupta împotriva analfabetismului, superstiţiilor, misticismului”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr. 516, Suceava, Duminică 10 Aprilie 1949.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tifus în închisoarea din Suceava”.
 Vizualizări articol: 1625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Tifus în închisoarea din Suceava”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei