Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2020 - Anul XXV, nr. 11 (7316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Cacica, staţiune balneară”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Omorât de o mână criminală”

A doua zi după Bobotează, locuitorul Gherasim Rusu din Ciocăneşti a fost găsit mort, în târla sa, pe muntele Runcul, aproape de apa Bistriţei. Trupul mortului nu arăta nici o rană şi nici un semn de violenţă; zăcea cu faţa în sus, cu amândouă mâinile pe piept, cu capul gol şi acoperit cu sumanul său, ca şi când, după moartea sa, ar fi fost grijit de cineva şi aşezat astfel cum se aşează morţii la popor...Comisia judecătorească din Dorna, păşind la obducţiunea corpului, a aflat că craniul era crăpat de la o tâmplă până la alta şi că, prin urmare, Gherasim Rusu a murit omorât de o mână de criminală. Sunt bănuiţi ca făptuitori fraţii săi, cu care trăia în ceartă pentru cliromonie (n.r. moştenire)”.

„Revista Politică”, Anul I, nr. 21, martie 1887.

 

„Cacica, staţiune balneară”

Se aduce la cunoştinţă că, în conformitate cu decizia Ministerului Muncii, Sănătăţii şi Ocrotirilor Sociale, staţiunea climaterică Cacica s’a transformat în Staţiune balneară. În consecinţă, Comisia balneară depune toate sforţările necesare, punând la dispoziţia amatorilor vizitatori locuinţe higienice şi cu preţ redus”.

„Suceava”, Anul I, Nr. 11-12, 21 Martie 1935. 

 

„Loturile festivalului”

„Pe întreg cuprinsul regiunii au început pregătirile în întîmpinarea celui de-al VI-lea Festival Mondial al Tineretului, care va avea loc anul acesta la Moscova, precum şi pentru organizarea Festivalului Tineretului din regiunea Suceava. Pentru aceasta, Comitetul raional de organizare a festivalului din oraşul Cîmpulung a întreptins o serie de acţiuni. Sfaturile populare vor pune la dispoziţia tineretului loturi de cîte 1-2 ha de teren, pe care le vor cultiva cu cartofi şi alte plante. Pentru ca aceste loturi, numite <loturi ale festivalului>, să poată fi lucrate în bune condiţiuni, s-a luat iniţiativa ca fiecare tînăr să presteze cel puţin 3 ore de muncă voluntară la întreţinerea şi recoltarea culturilor”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2894, Suceava, Joi 14 martie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cacica, staţiune balneară”.
 Vizualizări articol: 1584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Cacica, staţiune balneară”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei