Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 ian 2020 - Anul XXV, nr. 1 (7306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Prin muncă voluntară”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducere bărbătească

„Românii Suceveni progresează neîncetat! Acest răspuns laconic şi plin de adevăr înbucurător îl poate căpăta fiecare care urmăreşte cu atenţie mişcările sociale româneşti din vechia cetate a lui Ştefan...Progresul este rodul muncii unor bărbaţi zeloşi cu tragere de inimă pentru totul ce-i românesc. Deci, sub conducerea lor bărbătească: înainte! Dacă este însă mult de dorit, să nu uităm că faptele presentului nu sunt decât un început modest dar puternic, menit să adune tot ce este însufleţit de idealurile noastre comune ca o activitate frăţească şi rodnică pentru viitoriu”.

„Deşteptarea”, Anul XI, nr. 26, Cernăuţ, Duminică 30 Martie 1903.

 

“Plângere de la Todireşti”

„Cu onoare vă rog să binevoiţi a publica plângerea ce v’o trimit în ziarul d-voastră, căci ştiu că apăraţi pe cât puteţi nevoile noastre, ale ţăranilor. Acuma vreo 13 ani, am avut datorie de 200 de coroane luată cu poliţă de la Sommer Haas, din Suceava. Cu opt zile înainte de termen i-am dat un stog de trifoi cu preţul de 270 de coroane. Din banii aceştia avea să-şi tragă datoria de 200 de coroane, iar 70 avea să mi le deie. Ovreul, după ce a ridicat stogul, nici n’a plătit poliţa la bancă nici nu mi-a dat cele 70 de coroane pe care trebuia să mi le deie. Se înţelege că banca mi-a protestat poliţa şi făcându-mi licitaţie mi-a vândut o jumătate de falce de loc, pentru cele 200 de coroane. Locul l-a cumpărat tot ovreul Haas de la bancă...Vă întrebăm domnilor, cum mai putem noi trăi dacă suntem jupiţi şi de piele? Cu sănătate şi cu voie bună George Ignat, gospodar din Todireşti”.

„Glasul Bucovinei”, Anul III, Nr. 369, 6 martie 1920.

 

„Prin muncă voluntară”

„Odată cu venirea primăverii, lucrătorii gospodăriei agricole de stat Iţcani-Suceava au hotărît ca prin muncă voluntară să-şi facă mai plăcut locul de muncă. În acest scop, numai într-o singură zi ei au reuşit să transporte, după orele de program, cu 6 remorci şi 2 autocamioane, 46 m.c. pietriş cu care au amenajat 150 m alee. Tot prin muncă voluntară, ei vor amenaja spaţii verzi şi vor efectua alte lucrări gospodăreşti pentru a-şi crea în unitatea lor condiţii de muncă cît mai plăcute”.

„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3821, Suceava, Duminică 20 martie 1960.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Prin muncă voluntară”.
 Vizualizări articol: 1900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Prin muncă voluntară”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei