Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 288 (7289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Să ne însemnăm că... (I)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să ne însemnăm că... (I)

Să ne însemnăm că ceapa, aiul, ardeiul, piperiul, scorţiţele şi sarea, consumate în cantităţi prea mari, sunt foarte vătămătoare sănătăţii. Pecând un măr, doauă, sau şi alte poame, sunt foarte recomandabile după ori şi care mâncare, dară mai ales înainte de culcat. Merele coapte şi ferite de putrejune curăţesc gura de miasme neplăcute, feresc dinţii de ruinare, bineînţeles dacă ăştia nu sunt deja ruinaţi; oferă crierilor o capabilitate mai mare de voiciune la activitate, contribuesc prin acidul lor foarte mult la mistuirea bucatelor consumate şi, în fine, delectează tot trupul nostru aducându-i prosperitate şi răcorire”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 15, Joi 22 Februarie (5 Martie) 1896.

 

„Problema ieftinirii traiului la Cameră”

Problema ieftinirii traiului a fost pusă şi în parlament. Dl. ministru al industriei M. Manoilescu a declarat că se vor lua măsuri generale pentru ca preţurile produselor industriale să fie coborâte la nivelul preţurilor produselor agricole. Guvernul va comunica în cel mai scurt timp măsurile ce se vor lua, în această privinţă. <În mod imediat şi urgent însă - a spus d-l ministru Manoilescu - trebuie să se lucreze asupra câtorva articole de mare consumaţie, în special asupra zahărului>. Dl. ministru a ţinut să asigure că guvernul este foarte preocupat de problemele ieftinirii traiului în general, şi în special de ieftinirea articolelor industriale care trebuiesc puse în acord cu preţurile scăzute ale produselor agricole”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 254, 22 februarie 1931.  

 

„Cercuri de cultură generală la sate”

Pe lîngă căminele culturale din regiunea noastră funcţionează 256 cercuri de cultură generală care sînt frecventate de peste 7000 de oameni ai muncii. La aceste cercuri se predau mai multe cicluri de lecţii printre care <Din trecutul de luptă al poporului nostru>, <Călătorie pe glob>, <Omul descoperă natura>, etc.”.

„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3489, Suceava, Sîmbătă 21 februarie 1959.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să ne însemnăm că... (I).
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Să ne însemnăm că... (I)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei