Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 264 (7265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Societatea Scriitorilor Români în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Societatea Scriitorilor Români în Bucovina”

„Sâmbătă a sosit preşedintele societăţii, dl. Mihail Sadoveanu, cu d-nii Cincinat Pavelescu, Caton Theodorian şi Dinu Ramură la Suceava, unde au fost întâmpinaţi de un comitet în frunte cu dl. Liviu Marian. Scriitorii au fost primiţi de românii suceveni şi îndeosebi de tinerime cu un entuziasm nemărginit. Seara s-a dat serbarea, care a fost deschisă de preşedintele Societăţii Scriitorilor, dl. Sadoveanu, cu o cuvântare plină de farmec, apoi scriitorii prezenţi au citit din Creangă şi din operele lor. După fiecare citire a urmat un vifor de aplauze...După şezătoare s-au întrunit la <Clubul Român> unde au petrecut într-o animaţie mare până târziu”.

„Patria”, Anul IV, nr. 5, 21 ianuarie 1910.

 

“Inconştienţă cuzistă”

„Respinşi de lumea cinstită şi serioasă a satelor noastre, cuziştii se servesc în propaganda lor demagogică de mijloace nevinovate, adânc păgubitoare intereselor naţionale. În Ilişeşti, în faţa unei adunări de câţiva tineri români şi germani, d-l George Cuza, cel cu un anumit dosar din timpul războiului, a arătat un pumnal, spunând că-i un dar dela Hitler. Cunoscând sentimentele ostile ale lui Hitler faţă de Români, nu putem înfiera îndeajuns această inconştienţă...Aceste inconştienţe cuziste sunt înfierate cu toată hotărârea de lumea românească”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4720, 3 Ianuarie 1936.

 

„Contractează produse cu statul”

„Adunarea generală a colectiviştilor din Ilişeşti - Gura Humorului, aprobînd planul de producţie pe anul acesta în vederea realizării unor venituri sporite, a hotărît să vîndă statului o parte din produsele ce se vor obţine. Astfel, din recolta ce o va realiza, gospodăria va livra statului 65 tone cereale. Totodată, pe bază de contract, se va mai valorifica şi cantitatea de 5000 kg fasole şi 2000 kg sămînţă de dovleci, care vor rezulta din cultura intercalată a acestor plante prin porumb”.

„Zori Noi”, Anul XVII, nr. 4706, Suceava, Vineri 25 ianuarie 1963.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Societatea Scriitorilor Români în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Societatea Scriitorilor Români în Bucovina”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei