Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 260 (7261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Nepomiceni - Galeria 5”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Adunare <democratică> în Gurahumorului”

„<Democraţii> au ţinut o adunare restrânsă la persoane invitate în Gurahumorului. Rolul principal l-au jucat d-nii Tit Onciul şi A. Procopovici, ambii funcţionari la gara din Iţcani...Un participant a declarat că la această adunare a dominat un terorism teribil. Un cantor care a voit să espue o părere contrară a fost luat pe sus şi dus până la uşă, unde un participant i-a pus în vedere că-şi va alege dinţii pe jos de nu va tăcea. Sub astfel de împrejurări au mers toate strună”.

„Deşteptarea”, Anul XII, nr. 2, Cernăuţ, Duminică 4 (17) Ianuarie 1904.

 

“Pentru iertarea delictelor silvice”

Din informaţiunile culese şi din plângerile primite dela numeroşi săteni din judeţul Câmpulung am constatat cu groază, furia unor organe ale fondului bisericesc contra sătenilor cari - fie prin scăparea vitelor în pădurea fondului, fie prin alte fapte secundare - săvârşesc aşa numitele delicte silvice, a luat un caracter îngrijorător. Sute de săteni sunt amendaţi cu sume considerabile în aceste vremuri de sărăcie generală şi dacă nu sunt în stare să şi plătească amenzile sunt băgaţi la puşcărie în condiţii de igienă pe care nu le pot descrie. Pentru a dovedi până la care margine a răbdării au ajuns aceste pedepse, ţin să arăt că sătenii Emilian Bosanco şi Ion Pelipiuc din comuna Frumosu au fost amendaţi pentru delict silvic săvârşit în pădurea fondului bisericesc, cu câte 8.140 lei, cu termen de apel până în trei zile”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 248, 29 Ianuarie 1931.

 

„Nepomiceni - Galeria 5”

„Urcăm pe firul Văii Fierului, pe drumul, ce în sclipiri de argint, şerpuieşte printre brazi. Peste tot iarna şi-a întins cu dărnicie mantia albă. Pădurea, aplecată pînă la marginea drumului, e solemnă şi tăcută. Nepomicenii îşi prezintă panorama industrială. Sus, la gurile cuptoarelor de prăjire, sosesc continuu, din inima muntelui, vagoneţii cu mangan”.

„Zori Noi”, Anul XVII, nr. 4711, Suceava, Joi 31 ianuarie 1963.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Nepomiceni - Galeria 5”.
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Nepomiceni - Galeria 5”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei