Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 233 (7234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Banditul Cioflinc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Banditul Cioflinc”

La 14/26 l.c. fu arestat în Suceavă Ilie a Dochiţei a lui Mihăilă Rusu Cioflinc,  renumitul căpitan de hoţi din munţi, care a fugit astă toamnă din arestul din Câmpulung. Cioflinc e descendentul unei familii tătăreşti şi face pe deplin onoare moşilor şi strămoşilor săi, cari au fost foarte des găzduiţi în criminale pentru omorurile şi jafurile comise prin munţi. La 26 l.c. demineaţa, venind sergentul de jandarmarie din Stulpicani, Andronic, ca martor la o pertractare, l’a prins pe Cioflinc înaintea tribunalului, care - după cum se presupune - a venit la Suceavă cu intenţia de a scăpa pe trii complici de ai lui, cari fură condamnaţi în luna aceasta pentru o prădare comisă în Găineşti-România”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul V, nr. 92, Dumineca 19 Noemvrie (1 Decemvrie) 1895.

 

„Instrucţia premilitară la sate”

În ziua de 15 decemvrie s’au încheiat cursurile ţinute cu ofiţerii de rezervă, şefii de centre şi subcentre şi cu instructorii gradaţi din complectare şi rezervă, pregătindu-se astfel cadrele instrucţiei premilitare, care vor începe activitatea la sate şi oraşe, imediat după vacanţa Crăciunului. Programa acestor cursuri a fost aşa de frumos îmbinată încât s’au atins, în chip atrăgător şi practic, foarte multe chestiuni în legătură cu educaţia morală, cetăţenească, patriotică şi religioasă, educaţia fizică, cunoştinţă asupra gazelor de luptă şi apărarea contra lor, precum şi indicaţii preţioase în vederea pregătirii militare elementare a tineretului român, pentru ziua frumoasă când va fi chemat să-şi facă datoria de ostaşi în armata naţională”.

„Suceava”, Anul I, Nr. 3, 23 Decemvrie 1934.     

 

 „Peste 40 de televizoare în două zile”

În urma intrării în funcţiune a releului de televiziune de la Iaşi, în oraşul Suceava au putut fi urmărite în condiţiuni bune unele emisiuni din programul de televiziune. Ca urmare, televizoarele au început să fie tot mai mult căutate de suceveni. Astfel, numai în primele două zile după intrarea în funcţiune a releului de la Iaşi, în oraşul Suceava s-au vîndut peste 40 de televizoare”.

„Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 4987, Suceava, Duminică 22 decembrie 1963.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Banditul Cioflinc”.
 Vizualizări articol: 2028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Banditul Cioflinc”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei