Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 224 (7225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lume revoltată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Adevăr să fiă oare?”

Circulă svonul că în districtul Siretului s’a interdis din partea autorităţilor politice purtarea brâului treicolor, care constituie o parte integrantă a portului poporului român din acest district. Dacă-i adevărat şi svonul acesta, vom mai reveni în curând. Deocamdată trebuie să ne îndoim”.

„Patria”, Anul II, nr. 216, Cernăuţi, Mercuri în 16 / 28 Decemvrie 1898.

 

Lume revoltată

 „În ziua de 2 Decemvrie a.c. s’a petrecut în comuna noastră un fapt de o gravitate extraordinară. E vorba de revolta câtorva oameni, adunaţi în jurul stranei, spre a înălţa imnul de lauda lui Dumnezeu, contra preotului, care la un moment a părăsit biserica întrerupând slujba. Lumea revoltată a început a murmura, comentând faptul, căutând a şti adevărul. A trebuit să intervină formaţia publică spre a potoli spiritele, iar slujba să se facă într’o atmosferă foarte încordată între drept credincioşii lui Hristos. Cine este vinovat? Sesizăm şi pe această cale autorităţile bisericeşti să cerceteze, aplicând aspre pedepse acelora care se vor dovedi că, prin purtarea, lor au transformat altarul şi sfânta biserică în local de învrăjbire”.

 „Suceava”, Anul I, Nr. 2, 13 Decembrie 1934.

 

Expoziţie antimonarhică

„Sălile Muzeului regional din Suceava au găzduit, între 1-14 decembrie a.c., expoziţia antimonarhică de grafică aparţinînd graficianului D. Negrea din Bucureşti. Expoziţia a stîrnit un interes deosebit în rîndul oamenilor muncii din oraş. Pentru vizionarea ei au fost organizate vizite în colectiv, iar pentru unele clase de la şcolile medii au fost organizate ore educative chiar în sălile muzeului. În cele două săptămîni cît a fost în Suceava, expoziţia a fost vizitată de peste 600 de oameni ai muncii din oraş şi de un grup de colectivişti din regiune aflaţi la cursuri la Casa Agronomului din Şcheia”.

„Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 4982, Suceava, Marţi 17 decembrie 1963.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lume revoltată.
 Vizualizări articol: 1405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lume revoltată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei