Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 214 (7215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbul de onoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din proiectul de lege contra beţiei (II)

Cei ce se vor găsi beţi în ospetării şi cârşme, în localităţi unde se vând beuturi spirituoase arse in detail şi în cantităţi mici, seau unde se face comerciu cu atari beuturi, asemene cei ce se vor găsi beţi pe strade seau în alte locuri publice, precum şi cei cari cu intenţiune îmbată pre cineva în astfeliu de locuri vor fi urmăriţi cu arest până la o lună seau cu o amendă până la 50 florini. Tot astfeliu, vor fi pedepsiţi şi ospetarii seau cârşmarii precum şi proprietarii de localităţi în cari se vând beuturi spirituoase arse în detail seau în cantităţi mici ori se face comerciu cu aceste beuturi, asemine şi representanţii, seau arendaşii, seau mandatarii acestora, carii dau seau lasă să deie beuturi spirituoase la persoane bete, seau la copii, carii nu se înfăţişează fiind acompaniaţi de persoane mai bătrâne”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 12, Suceava, 1 Noemvre 1887.

 

 „Toamnă lungă”

Ne vin ştiri din toate părţile ţării cari anunţă că timpul se menţine călduros şi favorabil. Sătenii promit că toamna va ţine încă lung timp. Ei deduc această prezicere din faptul că albinele culeg încă miere. Pe de altă parte meteorologii susţin această părere a agricultorilor şi sunt de părere că acest timp va duce aproape de Crăciun”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4938, 7 Noiembrie 1936. 

 

Schimbul de onoare

„De dimineaţă, o pîclă deasă stăruia deasupra munţilor. În vale conturul fabricii de cherestea se zărea vag, nedesluşit. De departe însă se auzea zgomotul înfundat al gaterelor şi şuieratul ascuţit al circularelor. În ziua aceea, la UIL Falcău-Rădăuţi se desfăşura schimbul de onoare organizat în cinstea zilei de 7 Noiembrie. Seara, cînd s-a făcut bilanţul realizărilor, bucuria a cuprins inimile muncitorilor care au aflat că planul producţiei globale a fost îndeplinit în proporţie de 111 la sută, că peste plan au fost daţi 51 mc cherestea răşinoase”.

„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3400, Suceava, Joi 6 noiembrie 1958.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimbul de onoare.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Schimbul de onoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei copt Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.Avem... Citeşte