Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 194 (7195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Argumentul targăi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Club de cântare la Suceava”

În 17 Octomvre 1888, stil nou, s-a ţinut în Suceava o adunare în care s-a decis să se formeze un <Club de cântare> spre promovarea şi cultivarea artei în cântare. La această ocasiune s-a ales şi un comitet provisor din următorii domni: Leon de Goian, Constantin Procopovici, Iulius Patak, Dr. Ignatz Salter şi Dr. Matei Lupu”.

„Revista Politică”, Anul III, nr. 20, Cernăuţi, 1888.

 

„Proorocul şi alcoolul”

În Bucovina, pe la anul 1980, s’a ivit aşa zisul prooroc din Mahala, care a pornit lupta pentru desrobirea ţăranilor de sub jugul alcoolismului. Mişcarea antialcoolică, inaugurată de ţăranul Ştefan Sauciuc din Mahala, s’a lăţit repede peste toată Bucovina. În multe locuri se iviră monumente care arătau că cutare sat s’a lepădat de băutură. Dară proorocul a fost urmărit de autorităţile austrece. Autoritatea lui se zdruncină prin internarea lui în casa de nebuni şi acţiunea lui se stinse fără urmă”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul VI nr. 223, 30 octombrie 1927.   

 

„Argumentul targăi”

La Fălticeni a avut loc zilele acestea un match pentru <Cupa Moldovei> între <Muncitorul Fălticeni> şi <Şoimii UTM> Suceava. Afişele au precizat că matchul va fi de fotbal, însă spectatorii au fost surprinşi constatând că matchului de fotbal i s-a substituit o competiţie polisportivă: box, atletism, handbal, etc. Pentru ca totul să meargă bine şi pentru ca nu cumva să lipsească de pe teren asistenţă medicală, organizatorii au avut grijă ca înainte de începerea matchului să plimbe pe teren...o targă. Fie pentru a-i asigura pe oaspeţi că sunt în siguranţă, fie ca argument că aceştia trebuie să piardă matchul. Suporterii grupării <Muncitorul> au început să îmbărbăteze echipa: <Nu te lăsa, jos cu el!>, <Dă-i la cotonog!>. Ceea ce jucătorii echipei gazdă au şi făcut, targa fiind mereu prezentă în rîndul oaspeţilor. La sfârşit oaspeţii au făcut un bilanţ: cotogoniţidestul de serios - 2, mai uşor - 4, goluri primite - 4, goluri marcate- 0. Agumentul targăi, încurajările şi...polisportivitatea gazdelor a triumfat”.

 „Lupta Poporului”, Anul III, Nr. 367, 10 octombrie 1948.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Argumentul targăi”.
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Argumentul targăi”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei