Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 147 (7148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cursuri pentru brigadieri şi pădurari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chefurile şi prăsnuirile...

Bucovina era proverbială prin ospitalitatea, chefurile şi prăsnuirile ei. Frumoase datine, dar la timpul lor. Aceste datine dispar proporţional cu năvălirea limbelor streine în ţeară, de cătră Nord spre Sud. Acu numai în vechea capitală a Moldovei, în oraşul Suceava, la limitele estreme ale ţării s’au mai păstrat din datinile învechite. Dar şi în Suceava chefurile şi prăsnuirile nu sunt îmbrăţişate de toţi Românii”.

„Patria”, Anul I, nr. 36, Cernăuţi, Duminică în 23 Septembrie 1897.

 

Înconjurul lumii

„În primăvara anului 1922 un tânăr locotenent bucovinean a demisionat din armată pentru a-şi consacra o bună parte din viaţă unui voiaj în jurul pământului. Mânat de dorinţa de a vedea şi auzi mai mult, Ştefan Straton a părăsit Suceava întreptându-se spre Constanţa pentru a se îmbarca pe un vapor care să-l ducă pe drumul pribegiei. În port a fost silit să se angajeze ca muncitor pe un vapor pentru a păşi în începutul uriaşului drum pe care şi-l plănuise. Datorită hărniciei şi iscusinţei sale, el a fost plasat într’un loc mai de cinste, reuşind să ajungă în Asia...A colindat India, China, Manciuria, Japonia şi insulele Oceanului Indian...iar firea lui curioasă l’a mânat mereu spre locuri nuoi...După 13 ani de pribegie a reuşit să facă înconjurul lumii şi s’a reîntors acum câteva săptămîni în ţară biruitor”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4645, Cernăuţi 15 Sept. 1935.

 

Cursuri pentru brigadieri şi pădurari

Din iniţiativa Ministerului Silviculturii au luat fiinţă în judeţul Câmpulung două şcoli de îndrumare pentru brigadierii şi pădurarii nou încadraţi în această muncă. Cursurile se ţin în două centre: unul în comuna Dorna-Candreni, cu un număr  de 58 pădurari şi brigadieri, iar al doilea, în comuna Bucşoaia, cu 62 de cursişti. Materialul predat la aceste cursuri se compune din lecţii cu caracter educativ. Cursurile au o durată de 7 zile iar după absolvirea lor brigadierii şi pădurarii vor fi încadraţi în Ocolurile Silvice din cuprinsul judeţului”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr. 339, Suceava, Miercuri 8 sept. 1948.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri pentru brigadieri şi pădurari.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cursuri pentru brigadieri şi pădurari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păpăleac (papă de leacuri) Este un amestec foarte vechi folosit la ţară în sudul Moldovei pentru a fi hrăniţi şi lecuiţi totodată copiii care răceau uşor şi bătrânii care sufereau mereu de tuse. Nu este ceva recomandabil pentru persoanele cu sistemul digestiv... Citeşte