Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 129 (7130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Scaldele din Dorna”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Scaldele din Dorna”

Sesonul din anul acesta s’a întârdiat foarte, fiind că, pe la începutul verei, nu numai aice în munţi, ci, precum arată raporturile dela ţară, şi pe acolo a ploat foarte mult, şi din causa aceasta aerul recise foarte tare. Urmarea acestei receli a fost, că oaspeţii cari vin la Dorna, unde se află nu numai burcut, ci şi rîurile Dorna şi Bistriţa de aur, au început a sosi mai des abia în a doua jumătate a lunei Iuli şi vin şi acuma mereu, încât numerul oaspeţilor s’a urcat până adi la suma de 370. Pe la mijlocul sesonului credeam că vor veni foarte puţini oaspeţi, au nemerit însă foarte bine că au amânat călătoria căci acuma e timpul cel mai frumos, fiind că (!) căldurile cele mari se recoresc prin ploi rare şi scurte”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 7, Suceava, 15 August 1887.

 

„Exportul grâului continuă”   

„În şedinţa de ieri a Oficiului de valorificare a grâului s’au adus în discuţie ştirile publicate de unele ziare privitoare la interzicerea producţiei de grâu. O astfel de informaţie nu poate fi decât o manevră a celor interesaţi de achiziţionarea cerealelor de export. Guvernul nu numai că n’a oprit exportul de grâu ci din contră chiar s’a semnat convenţia cu Belgia pentru un export de 12.000 vagoane grâu din care o parte va servi la achitarea de arierate iar o altă parte va fi folosită la importul curent de mărfuri. Deasemeni se duc tratative pentru plasarea de grâu şi alte cereale în Olanda şi Anglia la preţuri foarte favorabile producătorilor. Aşadar, toate informaţiile tendenţioase nu au decât scopul de a induce în eroare pe producători”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4878, 14 August 1936.

 

„Clubul turistic din Câmpulung”

Elevii şi studenţii aflaţi în vacanţă în oraşul Cîmpulung Moldovenesc  îşi pot petrece în mod plăcut timpul liber la clubul turistic organizat în localitate din iniţiativa Comitetului orăşenesc UTM şi al biroului de turism şi excursii al CCS. În planul de muncă al acestui club sunt prevăzute conferinţe instructive despre rolul turismului în România, tehnica şi igiena marşului, meteorologia turistică, concursuri de orientare turistică etc. În cursul acestei luni membrul clubului va face excursii pe Rarău, la salina Cacica, la Moldoviţa, Fabrica de mucava Molid şi în alte locaţii din regiune. De asemenea ei vor participa la o tabără de corturi pe muntele Giumalău şi vor face proiecţii de filme turistice”.

„Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3330, 15 August 1958.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Scaldele din Dorna”.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Scaldele din Dorna”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei