Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 102 (7103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

04 Mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Împuşcat la exerciţii”

„Eri dimineaţă a pornit Regimentul 41 la exerciţii de arme pe câmpiile de lângă Mihalcea. Se exercitau în dare la ţintă, ca la război, părăndându-se cete după cete şi împuşcând tot în fugă înainte. Nu mai vorbim de goana în care sunt puşi feciorii ţării la astfel de prilejuri, căci soldaţi Regimentului 41, în majoritate covârşitoare Români, sunt vânjoşi şi suportă orice strapaţe. E vorba însă de-o moarte de om, de moartea unui Românaş voinic şi falnic, fecior cu numele Vicovan din Bilca. Spiritul morţii s’a coborât pe la oarele 12 asupra companiei a doaua şi zăpăcind minţile şi vederile nu ştiu cui a îndreptat puşca unui soldat din urmă spre ceafa lui Vicovan. Glontele de oţel s’a înfipt în cap, zdrobind scăfârlia şi spulberând din ea o parte din creieri. Bietul Românaş a picat la pământ şi lipsit de conştiinţă s’a luptat trei oare întregi cu moartea cea atât de cumplită...Cu mult greu a murit pe câmpul de exerciţii şi a fost transportat de camarazii săi la Cernăuţ, de unde va fi dus la locul de vecinică odihnă în Horecea”.

„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 52, Cernăuţi, 8/21 Iulie 1901.

 

”Greva morarilor din Suceava”     

„În ziua de 26 iunie a.c. a avut loc în oraşul Suceava, o adunare a morarilor. La această adunare au hotărât că faţă de actuala criză economică care predomină, cu începere de la data de 1 Iulie să declare greva şi să închidă morile. În urma acestei adunări, în ziua de 1 iulie a.c. toţi morarii au închis morile declarând greva”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIII, Nr. 3266, 8 iulie 1930.

 

O „pasionantă întrecere socialistă” în...sălile de tăiere

În sălile de tăiere, în secţii şi ateliere, peste tot, harnicii muncitori şi tehnicieni de la Întreprinderea regională de industrializare a cărnii Suceava desfăşoară în aceste zile o pasionantă întrecere socialistă, pentru a închina celui de-al IV-lea congres al partidului cele mai frumoase realizări. Sufletul acestei activităţi tumultuoase îl constituie comuniştii, care nu uită nici un moment angajamentele luate şi care, prin exemplul lor, însufleţesc întregul colectiv”.

„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5468, Duminica, 11 iulie 1965.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 04 Mai.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
04 Mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei