Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 96 (7097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

24 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autopsie în...drum

„În 30 Iulie a.c. am întreprins o călătoriă peste munţi, din mănăstirea Putnei spre Valea Moldoviţei. Era pe la oarele 6 seara, când am ajuns în mijlocul satului Ciomârna, unde mi se înfăţişa, la stânga drumului, o icoană curioasă. O grupă de huţani cu femeile lor stătea de vorbă, ear lângă drum trei scânduri în forma unui pat, pline de sânge şi în apropierea lor un coşciug închis. La întrebarea mea îmi respunse un huţan că în 29 Iulie se aflase ceva mai la deal cadavrul unui om străin, care fusese secţionat, puţin înainte de sosirea mea, de un medic din Câmpulung, venit cu comisia la faţa locului. Trecui mai departe cu toate că procedura respectivului medic de a secţiona cadavrele în mijlocul drumului şi de a lăsa scândurile pline de sânge espuse arşiţei soarelui î-mi părea, atât din considerente higienice cât şi estetice, cam ciudată. Informându-mă mai în detail despre chestia aceasta, aflasem că cadavrul zăcuse tot timpul, zi şi noapte, vreme de 4 zile, pe acelaşi loc, deoarece vrednicul primar Demeter Medviciuc binevoise a destina morga de lângă biserică pentru cancelaria comunală, aşa încât cadavrul, neaflându-se în tot satul un adăpost, era condemnat să zacă pe malul părăului şi se umplu aerul curat de munte cu miasme stricăcioase”.

„Patria”, Anul II, nr. 11, Cernăuţi, August 1897.

 

„Din Rădăuţi”

„Doamna S. Mechel, soţia marelui industriaş Ch. Mechel, vicepreşedintele comunităţii evreeşti din localitate, era împreună cu fiul ei în sala de aşteptare a primăriei şi vorbea nemţeşte. Primarul Cociorvei, ieşind din birou, c’un ton răstit a apostrofat pe doamna Mechel, că de ce vorbeşte nemţeşte. Mojicia primarului trebuie pusă la punct”.

„Timpul”, Anul II, Nr. 53, 28 Iulie 1931.

 

„Prin muncă patriotică”

Gospodarii din comuna Straja, raionul Rădăuţi, au efectuat prin muncă patriotică o serie de lucrări edilitaro-gospodăreşti în scopul înfrumuseţării comunei. Astfel, au fost construite 10 poduri în lungime totală de 70 m, s-au transportat şi împrăştiat pe şoseaua principală cît şi pe străzile secundare 200 m.c. prundiş. S-au curăţat de asemenea şi câteva sute de metri liniari de şanţ. La aceste lucrări au contribuit prin munca lor 652 de cetăţeni, care au efectuat 17.762 ore de muncă patriotică”.

„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5483, joi 29 iulie 1965.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 24 Aprilie.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
24 Aprilie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei