Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 95 (7096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

23 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Câmpulungenii traşi pe sfoară”

„Un consorţiu de cârpitori de minciuni, cari se numeau <K.K. Hofschauspieler> de la Burghteater şi Teatru Raimund au anunţat un ciclu de 6 representaţiuni. Din nenorocire au dat numai trei representaţiuni, dar’ au jucat întotdeauna altceva şi mai puţin decum au anunţat şi au apucat-o cu acelaşi scop la Dorna. Cu asta credeau că au scăpat. Dar’ ce să vedi? Deodată se lăţeşte svonul că întorcându-se trupa din Dorna va mai da o representaţiune cu un program foarte bogat de mai multe şi frumoase piese şi cu asta vor recompensa şi satisface pe deplin publicul amăgit mai înainte. Sosind seara mult aşteptată, sala era ticsită de public. Clopoţelul sună în mai multe răstimpuri, încât era să asurdească publicul; cu mare greu cortina se ridică, când colo, un statist apare pe scenă şi anunţă că cele 2 persoane cari au vrut să joace rolul principal n’au sosit din Dorna, deci se va umplea programul cu declamaţiuni. Toţi au stat cu gurele căscate şi cu buzele umflate şi mulţi au părăsit sala...După grandioasa decepţiune s’au adunat toţi în restaurantul lui Bercun suduind asupra înşelătorilor şi înecând ciuda şi mânia în berea cea rea, care se capătă regulat la Bercun. Mulţi spun că le pare bine că Câmpulungenii au fost traşi pe sfoară şi au căpătat o lecţie cuvenită din partea nemţişorilor călători, căci dacă vine cândva o trupă de artişti români, sala e deşartă, şi dacă vin nişte străini scăpătaţi şi prăpădiţi, Câmpulungenii aleargă cu gurele căscate...”.

„Patria”, Anul II, nr. 160, Cernăuţi, Vineri în 31 Iulie (12 August) 1898.

 

Beţia

Unul din relele cele mai mari şi mai primejdioase, cari bântuie multe sate româneşti este beţia. Multe familii ţărăneşti au ajuns la sapă de lemn din pricina acestei patimi. E adevărat că în anii din urmă prin cele mai multe sate de-ale noastre se poate simţi oare-care progres spre mai bine, spre trezvie, însă cu toate acestea mult mai rămâne de dorit până ce vom  stârpi răul ameninţător. Ba, uneori orgia beţiei î-şi ridică (!) capul său ca un balaur furios şi isprăvile ei sunt din cele mai greţoase. Actele de prin cele judecătorii pot aduce cea mai bună dovadă că la bătăi, omoruri şi alte fărădelegi pe ţăranul nostru numai beţia îl poate duce”.

„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 57, Cernăuţi, 26 Iulie (8 August) 1901.

 

„Îţi mulţumim, partid iubit!”

„La căminul cultural orăşenesc din Siret s-a prezentat în faţa unui numeros auditoriu expunerea intitulată <Grija PMR pentru ridicarea bunăstării materiale şi culturale a celor ce muncesc>. Expunerea s-a bucurat de multă atenţie din partea celor prezenţi. În continuare s-a prezentat montajul literar <Îţi mulţumim, partid iubit!> oglindind marile realizări obţinute de poporul nostru sub conducerea partidului”.

„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5465, Joi 8 Iulie 1965.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 23 Aprilie.
 Vizualizări articol: 1358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
23 Aprilie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei