Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 93 (7094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

20 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Prinţul Rudolf sosesce în Bucovina”

În diua de 7 Iuli a.c. Alteţa Sa imperială, prinţul de coroană Rudolf, sosesce în Bucovina. Pentru întâia-şi dată moştenitorul tronului Habsburgilor visitează ţara noastră, dorind a cunoasce toate provinciele şi popoarele asupra cărora este chemat de providenţă a domni odată. Călătoria aceasta are deci pentru noi o însemnătate foarte mare, căci întâile impresiuni sunt cele mai durabile, şi impresiunile ce le va primi acuma moştenitorul tronului vor rămâne lung timp neşterse în inima Sa tânără, căci cine scie, când va mai ave ocasie ca să visiteze cea mai depărtată provincie a imperiului Cislaitan”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 4, Suceava, 1 Iuli 1887.

 

„Mormântul de la Putna”

„Pe mormântul Voevodului Ştefan cel Mare în Putna se vor depune, cu ocasiunea serbării din 3/16 Iulie, multe daruri scumpe şi frumoase. Româncele din Bucovina vor depune o scumpă coroană de stejar, lucrată în argint, cu stema Bucovinei şi o dedicaţiune. Pe lângă această coroană, Româncele vor mai închina memoriei marelui erou şi o cunună eternă oferind o sumă considerabilă pentru înfiinţarea <Internatului de băieţi români ortodoxi-orientali> din Rădăuţi, ce va purta numele <Ştefan cel Mare>”.

„Deşteptarea”, Foaia partidului poporal naţional, Anul XII, nr. 52, Cernăuţ, Vineri 2(15) Iulie 1904.

 

Lipsit de canalizare

„Oraşul Rădăuţi este un oraş lipsit de canalizare. De fapt problema canalizării nu a preocupat nici odată pe vechii edili ai regimurilor burghezo moşiereşti. Aceştia s’au pitit întotdeauna atunci când oamenii muncii ridicau problema în spatele unui răspuns devenit lait-motiv: <Nu se poate! Nu putem aduce apa în oraş dela 7 km !> (distanţa dintre Rădăuţi şi Dorneşti, pe unde îşi are cursul râul Suceava). Lipsa canalizării a făcut ca la Rădăuţi incendiile să facă ravagii în atâtea rânduri, din cauză că serviciul de pompieri nu avea la îndemână apa. Comitetul Provizoriu orăşenesc a făcut pentru prima dată în istoria acestui oraş un proiect de canalizare”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr. 585, Duminica 3 Iulie 1949.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 Aprilie.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
20 Aprilie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei