Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 85 (7086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Ţiganii din Bucovina” (I)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Ţiganii din Bucovina” (I)

„Se dice că provin casuri şi arare-ori când Ţiganii apucă copiii proprii de picioare şi aşa se bat cu cei care se ceartă. La petreceri beau foarte mult, dar de mâncat mănâncă de tot puţin sau şi de fel şi anume din causă că nu cumva să li se facă împutarea că de foame au venit la nuntă, cumătrie sau hram. Ţiganul în veci gol sau rău îmbrăcat e mare neamic al ernei, ceea-ce uşor se poate înţelege din împrejurarea că el totdeauna e gata să schimbe două erni pe-o vară. Ţiganul este de regulă sărac, ceea-ce se poate cunoasce din dicala: huş, cioară de la moară, cu făina’n poală!; el este atât de lipit pământului încât n’are nici măcar în ce să-şi aducă un pic de făină dela moară şi este silit să şi-o aducă în poala cămeşii”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul II, nr. 49, Cernăuţi, Duminecă 21 Iunie 1892.

 

„Ce-i cu banii Băncii de agricultură”?   

„Se ştie că guvernul naţional - ţărănesc pentru a veni în ajutorul agricultorilor a trecut prin Parlament legea Băncii Agriculturii Româneşti, iar din împrumutul din urmă a destinat suma de 650 de milioane de lei, care avea să formeze capitalul iniţial al acestei bănci. Ori a venit la cârma statului guvernul mafiot de astăzi căruia i-au trebuit alegeri, pentru ca prin furtul urnelor şi cu bătăuşii să-şi scoate reprezentanţii poporului. Iar pentru alegeri i-au trebuit bani, bani mulţi. Gazetele din capitală printre cari şi <Curentul>, ziar care se scaldă în apele guvernului şi care, se vede, este bine informat, scrie că aceşti bani au fost întrebuinţaţi de către actualul guvern pentru alegeri. Iată ce grijă poartă acest guvern ţăranilor”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, nr. 281, 29 iunie 1931.

 

„Apel”

„Muncitori din fabrici şi ateliere! Mecanici şi tractorişti dela SMT! Ţărani muncitori! A început bătălia pentru pregătirea strângerii recoltei. Să grăbim repararea în bune condiţiuni şi la termen a uneltelor şi maşinilor pentru seceriş şi treierat”.

„Lupta Poporului”, Anul IV, Nr. 862, Iunie 1950. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ţiganii din Bucovina” (I).
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Ţiganii din Bucovina” (I)5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei