Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 84 (7085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„La casa de copii şcolari din Şcheia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Se duc la crâşmă şi beu şi împrăscie”

„Una dintre datinile cele mai dăunăcioase pentru poporul nostru este, între multe altele, şi serbarea Joilor de la Pasci şi până la Duminica-mare în contra tunetului şi a grindinelor. Însă locuitorii din cele mai multe sate nu se mulţumesc numai cu acestea, ci serbează încă şi pre celea dela Duminica-mare şi până la Sântu Ilie. Această datină foarte rea, care esistă nu numai la noi în Bucovina ci şi în celelalte ţări Române, răpesce agricultorilor nu numai o mulţime de dile de lucru ci-i face să peardă şi ceea ce au de mai nainte strâns, căci în loc să lucre şi să strîngă se duc la crâşmă şi beu şi împrăscie”.

„Revista politică”, Anul II, nr. 3, Suceava, 15 Iunie 1887.

 

„Marele Voevod Mihai a vizitat Bucovina”

„După cum am anunţat Marele Voevod Mihai a sosit în ziua de 11 Iunie în Bucovina, vizitând mai întâi oraşul Suceava...La Iţcani în imediata apropiere a Sucevei, Măria Sa Voevodul Mihai a vizitat fabrica de zahăr, de uleiu şi abatorul din Burdujeni. În vizitarea acestor localităţi Vlăstarul regesc îşi conducea tot timpul singur maşina sa. Înaltului oaspete şi însoţitorilor lui le-a fost prezentată în abator o tăiere demonstrativă şi imediata prelucrare a carnei în toate produsele ei...În hala producerii salamului a fost oferită o mică gustare a tuturor produselor, la care au luat parte Alteţa Sa Voevodul Mihai împreună cu colegii. Atât fabrica de zahăr din Iţcani cât şi abatorul din Burdujeni au primit scrisori de mulţumire din partea Casei Regale. După ce a făcut o frumoasă excursie în judeţul Hotin, unde a vizitat cetatea Hotinului, Marele Voevod Mihai a plecat la Gura Humorului, unde îşi va încheia călătoria din Bucovina”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4839, 21 Iunie 1936.

 

„La casa de copii şcolari din Şcheia”

Cei 96 de mici locatari ai casei de copii şcolari din Şcheia raionul Suceava cresc înconjuraţi de grija părintească a partidului. Din primele clipe ale dimineţii activitatea începe să se desfăşoare organizat: spălatul, masa de dimineaţă, o parte dintre elevi merg la şcoală, o parte sub îndrumarea educatorilor pregătesc lecţiile pentru după masă. La prînz, masă îmbelşugată, apoi din nou se împrăştie: parte la şcoală, parte la pregătirea temelor. Către seară se strîng cu toţii. O oră de lucru în atelierul de tîmplărie, sau o oră de muzică, apoi jocuri de şah şi lectură pentru îmbogăţirea cunoştinţelor”.

„Zori Noi”, Anul X, nr. 2665, Vineri 15 iunie 1956.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „La casa de copii şcolari din Şcheia”.
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„La casa de copii şcolari din Şcheia”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei