Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 73 (7074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

28 Martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Avis pentru peregrinii la moaştele Sf. Ioan Noul dela Suceava”

„Pe baza ordonanţei direcţiunii căilor ferate din Leov dela 18 iunie a.c.n. peregrinilor care vor călători la Sânziene la Suceava li se va acorda un scădemânt de 50% din taxa de călătorie pe linia căii ferate Sniatin-Suceava şi pe căile ferate locale, însă numai atunci dacă staţiunile de unde vor purcede pe linia Sniatin-Suceava sunt la 50 kilometri ear pe căile ferate locale la 25 kilometri departe de Suceava”.

„Glasul Bucovinei”, Anul II, nr. 49, Dumineca 21 iunie 1892.

 

„Şi beţiv şi satir”

„Beţivanul prefect Sion crede că nu-i de ajuns cu isprăvile pe care le face în judeţul Rădăuţi terorizând şi arestând primarii şi consilierii comunali dar îşi bate joc şi de casa gospodarilor. Astfel, într’o zi de sărbătoare, a venit în Bilca şi cum la horă erau şi mai multe neveste tinere, beţivanul nici una nici două îi bagă uneia laba în sân. Femeia, femeie de treabă, a început a striga şi a-i trage la palme peste cinstita-i... faţă, iar de nu erau acolo câţiva oameni bătrâni, care să-l scape din mâna oamenilor cari tăbărâseră pe dânsul, o păţea rău de tot”.  

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, nr. 281, 29 iunie 1931.

 

 „Cît lucrează albinele”

„Sînt puţini oameni care ştiu cu cîtă trudă îşi strîng albinele mierea. Fiecare albină trebuie să viziteze cîte 500 - 1000 de flori pentru a-şi umple stomacul cu miere. Chiar cu această muncă titanică albina nu a strîns decît 0,04 mg. de miere. Ca să producă un gram de miere albina trebuie să viziteze circa 40.000 de flori. Pentru a produce singură un kilogram de miere o albină ar trebui să lucreze neîncetat timp de 16 ani şi să parcurgă o lungime de cinci ori mai mare decît cea a ecuatorului. Din păcate albinele nu trăiesc decît cîteva săptămîni. Cu toate acestea ele produc foarte mult datorită faptului că muncesc în colectiv. Astfel, o familie de albine produce anual 50 - 100 kilograme de miere, iar membri ei parcurg în această perioadă o distanţă ce depăşeşte de 30 de ori distanţa dintre pămînt şi lună”.

“Zori Noi”, Anul XI, Nr. 2978, 23 Iunie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 28 Martie.
 Vizualizări articol: 1007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
28 Martie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei