Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 72 (7073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„O datină urâtă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„O datină urâtă”

Nu o dată ni s’a întâmplat să vedem pre unii bărbaţi dar’ mai ales pre o samă de femei asvârlind cu pae şi cu pietricele în urma preoţilor ce-i întâlnesc în cale, credând că dacă nu vor face astfeliu li va merge rău unde s’au pornit. Această datină urâtă, usitată de Evreii şi uniaţii veniţi din Galiţia şi isvorâtă dintr’o superstiţiune nebună a început a prinde rădăcini şi’n sânul poporului român. Nemic mai trist pentru poporul nostru, de cât părăsirea datinelor sale celor frumoase moştenite dela strămoşi şi adoptarea mai ales însă a unoră de feliul celor străine, care nu numai că nu-i poate fi de nici un folos, ci-l face încă de râs înaintea lumei”.

„Revista politică”, Anul II, nr. 3, Suceava, 15 Iunie 1887.

 

Orariu de vară pentru magazine”

„Domnul ministru Nistor a primit o delegaţie a Blocului naţional al funcţionarilor particulari, în frunte cu d-l Constantiu din partea Camerei de Comerţ şi o delegaţie a frontului Funcţionarilor particulari români care au solicitat aplicarea orariului de vară la magazine întocmai ca şi anul trecut. Dl. ministru a aprobat această cerere şi a dispus ca dela 15 iunie să intre în vigoare orariul de vară, adică magazinele să fie închise între orele 13-16, iar seara la ora 20”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4835, 16 Iunie 1936.

 

Noua fabrică de lactoză

Noua fabrică de lactoză şi brînzeturi superioare din Vatra Dornei constituie o deosebit de frumoasă realizare a tehnicii moderne, o mîndrie a constructorilor noştri. Nu întîmplător localnicii îi spun <Uzina Laborator>. Întreg interiorul ei îmbrăcat în faianţă albă, maşinile lucitoare cu zeci de manometre şi termometre unite printr-o ţevărie complicată, posturile de comandă automate, muncitorii şi inginerii îmbrăcaţi în halate albe, toate îndreptăţesc această denumire...După terminarea rodajului şi a perioadei de funcţionare experimentală, preocupările colectivului se îndreaptă spre îmbunătăţirea randamentului de extracţie a lactozei din zer”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2972, Duminica 16 iunie 1957

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „O datină urâtă”.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„O datină urâtă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei