Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 61 (7062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Incendiu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Incendiu”

„Din Rădăuţi ni se comunică că în 6 spre 7 Mai noaptea a izbucnit la <Otelul Central> de acolo un incendiu ce a nimicit cu totul otelul. Pasagerii din otel au scăpat cu greu din foc. În otelul acesta se aflau şi localităţile <Clubului Român> din Rădăuţ care asemenea a suferit pagube prin arderea unor imobile”.

„Deşteptarea”, Anul XII, Nr. 34, 29 Aprilie (12 Mai) 1904.

 

„Isprăvile unui şef de ocol silvic”

„Asupra felului cum înţelege d-l inginer Ion Antinovici administratorul ocolului silvic Vicovul de Sus, să tranşeze delictele silvice primim la redacţie, din partea sătenilor, numeroase plângeri însoţite de rugămintea de a atrage atenţia forurilor superioare asupra barbariilor la care se dedă acest administrator faţă de cetăţeni. În anul 1928 a sosit la Vicovul de Sus d-l Samuil Ioneţ fost senator de Rădăuţi şi cu ocazia unei întruniri poporale a întrebat pe săteni dacă are vreo plângere. Săteanul Ilie Coroană s-a plâns atunci că a fost nevoit să-şi taie cireşul din curte pentru a se încălzi deoarece d-l Antinovici nu-i dă lemne. Deşi aceste afirmaţii corespund perfect adevărului d-l Antinovici intentează săteanului un proces de calomnie şi acesta este condamnat la patru zile de închisoare şi plata cheltuielilor de judecată. În anul 1929 săteanul Dumitru a lui Vasile Ionesi se duce la ocolul silvic pentru a cere lemne. Fără nici un motiv d-l Antinovici îl ia la înjurături făcându-l braconier şi intentându-i un proces de ultraj. Este cunoscută şi cruzimea cu care d-l Antinovici bate pe săteni. O pildă elocventă este cazul săteanului Dumitru Boghean pe care d-l Antinovici,  întâlnindu-l pe o cărare în pădurea fondului, la <cinstit> cu vreo 50 de palme deşi săteanul nu se ştia vinovat cu nimica...Isprăvile d-lui Antinovici nu se sfârşesc aici şi noi vom continua să le dăm la lumină până când acesta îşi va primi răsplata pentru aceste fapte şi populaţia va fi pusă la adăpost de barbariile acestui crăişor al codrilor”.             

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 270, 3 Maiu 1931.

 

„Luna imprimeurilor”

„A devenit o tradiţie ca luna mai să fie Luna imprimeurilor. În această lună magazinele de specialitate din oraşul Suceava au pus la dispoziţia cumpărătorilor un bogat sortiment de ţesături imprimate din bumbac, mătase şi fire sintetice. În acest scop magazinele s-au aprovizionat din timp cu ultimele noutăţi de ţesături. Pentru popularizarea acestor noutăţi s-au organizat trei vitrine la magazinul <Textila>-bloc, <Textila> nr. 1 şi <Magazinul noutăţilor> din cartierul Iţcani”.

„Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 5106, miercuri 13 mai 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Incendiu”.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Incendiu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei