Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 35 (7036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Gestionarii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Mazîlii noştri”

„Noi românii bucovineni avem în sînul nostru o specie de oameni pe cari nu scii unde să-i plasezi. Ei formează, din ori care parte i-ai privi, ceva cu totul aparte. E vorba de mazîlii, răzeşii, ruptaşii noştri. Unii dintre dînşii poşed, ce-i drept, drepturi nobilitare şi se trag din familii ilustre românesci, care au jucat un rol însemnat în timpurile trecute în ţările locuite de români. O mare parte însă din mazîlii noştri nu-s de viţă română, ci din contra, se trag din familii polone, refugiate în Bucovina...S’a îndatinat lumea a mai considera de mazîl şi pe fiecare individ care se poartă nemţesce îmbrăcat şi a adoptat întru toate calităţile mazîlilor adevăraţi, preferînd pe cele rele, fiind că de cele bune s’a desbărat nobilimea destul de grabă, după ce a venit în atingere cu diferite elemente străine”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 2, Suceava, 1 Iuniu 1887.

 

„Linie rapidă între Ardeal şi Bucovina”

„În curând se va pune în exploatare linia mică dintre Ilva Mică (Ardeal) şi Vatra Dornei (Bucovina) a cărei lucrare a început în Septembrie 1934. Mai sunt de construit 8 km de linie, 3 poduri metalice şi 2 de beton armat. Linia aceasta ferată, care va avea o lungime de circa 32 km, va constitui o legătură directă şi rapidă între Ardeal şi Bucovina.

„Gazeta Bucovinenilor”, Anul II, nr. 16, 25 iunie 1935.

 

„Gestionarii”

„Dacă ceri tovarăşilor de la Baza de aprovizionare şi desfacere Cîmpulung relaţii despre gestionarul de la magazinul SAM Grădiniţa, ţi se spune cu multă siguranţă că acesta este un om bun, corect, etc. În realitate lucrurile nu stau tocmai astfel...Gestionarul Ion Holban vinde în mod permanent mărfuri cu suprapreţ, obişnuieşte adesea să vîndă făină de porumb la diverse persoane care nu au nici o legătură cu IFET-ul şi are o comportare necuviincioasă faţă de cei ce muncesc. Asemenea se comportă şi soţia sa, Victoria Holban, responsabila cantinei SAM. Ea nu  se îngrijeşte de hrana oamenilor pentru că are grijă să îngraşe cei 4 porci care sînt adăpostiţi în apropierea cantinei şi care, bineînţeles fără cheltuială, îi aduc venituri mari. De nenumărate ori muncitorii au cerut ca aceşti doi gestionari necinstiţi, care alcătuiesc o familie în dublul înţeles al cuvîntului, şi mă refer aici şi la familia de afacerişti, să fie îndepărtaţi din posturile lor”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2959, Sîmbătă 1 iunie 1957.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Gestionarii”.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Gestionarii”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei