Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 260 (6970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

17 Noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Comerciul cu sclavi”

„Comerciul cu sclavi se practică, în formele sale deosebite şi’n ziua de azi. Un Jidan din Suceava cutreieră satele şi recrutează o mulţime de muncitori români pentru America. Neavând aceşti muncitori bani de drum, Jidanul le pune la dispoziţie sumele necesare pentru 2-3 luni de muncă, după cum promite el, dar în realitate cine ştie pentru cât timp se face Jidanul stăpân pe libertatea şi viaţa muncitorilor noştri. Ce spun forurile administrative la aceasta?”

“Patria”, Organul partidului naţional roman, Cernăuţi, Anul IV, Nr. 1, 7 Februarie 1909.

 

„Interesant furt de bani”

„Chelnerul Rudolf Boiciuc din Suceava a întreţinut legături de dragoste cu fata Veronica Cozniuc din strada Cuza Vodă 7 şi i-a făcut de cîteva ori propuneri de căsătorie. Deoarece chelnerul Boiciuc are un câştig foarte mic a hotărît să facă propunere fetei să se căsătorească cu el deoarece ea are avere. Văzând că ea are alt băiat, a spus că a economisit o sumă însemnată de bani pe care o va preda fetei spre păstrare. Fiind angajatul restaurantului <Moral> a ştiut că fata restaurantului, anume Veronica Moral, are ascunşi într-un loc în podul casei o sumă însemnată de bani. Eri seară în complicitate cu fratele său, anume Isidor Boiciuc, a mers în podul casei şi a furat suma de 21.500 lei, iar suma de 15.000 de lei a dus-o la fată. Azi dimineaţă furtul a fost descoperit, hoţii arestaţi iar o parte din sumă recuperată.”

„Suceava”, Organ zilnic al Ţinutului Suceava, răspînditor de graiu, faptă şi gînd românesc ,Anul II, Nr. 326, 10 februarie 1940.

 

 „Se mai bate în şcoli”

„Zilele trecute am fost informaţi asupra unui caz într-adevăr regretabil ce s’a petrecut la liceul Dragoş Vodă din Câmpulung. Profesorul Sadovescu dela acest liceu, care deţine şi calitatea de diriginte al clasei I B, l-a bătut pe elevul Wider Isac smulgîndu-i fire de păr din cap, pentru motivul că elevul nu voia să scrie Sâmbăta, cînd evreii sunt în sărbătoare...Cazul pare a întrece însă devierile obişnuite dela linia unei pedagogii sănătoase şi dă de bănuit că e vorba de un sadism care ar trebui stăvilit din timp”.

„Lupta poporului”, Suceava, Anul I, nr. 34, Vineri 7 Februarie 1947.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 Noiembrie.
 Vizualizări articol: 1732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
17 Noiembrie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei