Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 257 (6967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

14 Noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Curtea cu juraţi în Suceavă”

„La 6 Februarie a.c. se va deşchide întîia sesiune a curţii cu juraţi la tribunalul din Suceavă. Procesele ce se vor pertracta sunt următoarele: 1- Pavel Teleagă, pentru ucidere, 2 - Alexandru Gilan, pentru omor, 3 - Domnica lui Vasili Oltean, pentru pruncucidere, 4 - Alexandru Toma Blanariu, pentru prădăciune”.

„Revista politică”, Anul III, Nr.2, Suceava 1 Februar 1888.

 

„Cum au decurs operaţiunile pentru curăţirea zăpezii de pe străzi”

„În prezentul sezon de iarnă s’a executat pentru întâia dată în municipiul nostru curăţirea străzilor de zăpadă într’o măsură mai largă şi mai accentuată. Această lucrare a necesitat angajarea a 200 de lucrători pentru a sparge gheaţa, apoi 100 de căruţe şi 6 camioane pentru transportarea enormelor cantităţi de zăpadă până la gurile canalului colector principal, destinate special pentru acest scop. Aceste operaţiuni au adus o cheltuială săptămânală considerabilă, de peste 150.000 de lei. În schimb s’a adus un mare serviciu circulaţiei pietonilor şi vehiculelor şi s’a dat oraşului aspectul de a fi printre cele mai îngrijite din ţară”.

Suceava”, Organ zilnic al Ţinutului Suceava, răspînditor de graiu, faptă şi gînd românesc ,Anul I, Nr. 24, 1 februarie 1939.

 

„Un morar care şi-a însuşit din uiumul cuvenit Statului”

„Morarul Cioltan Aurel din satul Gropi, nărăvit în a frustra bunurile Statului şi a trage foloase despre urma morii sale, a fost prins de către Şeful Sectorului Miliţiei Ilişeşti, în dimineaţa de 14 Decemvrie 1948, cu 1.350 kg făină porumb, neînregistrată în registrul de măciniş al morii aşa cum cer deciziile în vigoare...Obişnuit ca în trecut să facă ce vrea încasînd uiumuri mai mari decît cele cuvenite după lege, pentru a se îmbogăţi, a înţeles să se folosească de aceleaşi procedee necinstite în detrimentul Statului. Azi, după ce a fost condamnat pentru fapta sa cu o pedeapsă exemplară, îşi va da seama că moara nu este a sa proprie, ci a poporului muncitor, iar veniturile nemuncite ce le încasa în trecutul regim şi care veneau ca <pe apa morii>, nu pot fi îngăduite azi, când clasa muncitoare are conducerea în Statul nostru”.

„Lupta poporului”, Suceava, Anul III, nr. 460, Vineri 4 Februarie 1949.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 14 Noiembrie.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
14 Noiembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei