Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 167 (6877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

27 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Organizarea economică a districtului”

„Districtul Suceava are meritul de a fi îndrumat cel dintâiu în ţară o temeinică organizare economică, care să cuprindă toate trebuinţele vieţii economice din district. După ce în mai 1918 s’a constituit reprezentanţa economică a districtului, astfel că fiecare comunitate e reprezentată de 1- 3 membri, astăzi vedem Societatea Agronomică din Suceava în plină activitate. În frumoasele încăperi ale Casei Naţionale, unde odinioară era adăpostită Banca Naţională, s’a întocmit o frumoasă expoziţie de unelte şi maşini agricole, de la greblă, coasă şi hârleţ până la pluguri, maşini de îmblătit şi de treierat, toate aşezate în frumoasă rânduială sub îngrijirea harnicului superior Ştefan Sorocean. D-sa ne-a condus apoi în spaţioasele ubicaţiuni de sub pământ zidite toate în cement şi’n care se află marele magazin de unelte şi tot felul de lucruri trebuincioase economiei.

Într’un colţ al magazinului am dat peste 300 de saci de făină numită <Thomas>, un mineral excelent pentru îngrăşarea pământului, deoarece aruncat pe ogor sporeşte înzecit creşterea grăunţelor şi bobiţelor”.

„Viaţa Nouă”, Anul V, nr. 7, Iulie 1918.

 

„Spre gîrlă”

După ce ne-am echipat cu sacoşe cu roşii şi caş, reviste ilustrate, slipuri şi pneuri umflate, am pornit-o, dis-de-dimineaţă, sub razele ultraviolete, spre gîrlă, adică spre apa Sucevei. Despre autobuzul întîrziat şi supraîncărcat, ca o baie de aburi pe roţi, nu mai spun nimic că gospodarii de la IGO s-au obişnuit cu critica aşa cum ne-am obişnuit noi cu lipsa de apă. Încep de la debarcare. Mai întâi ne-a întîmpinat o turmă de oi, tunse recent, ca nişte recruţi, care, în peisajul adecvat ne-a amintit că strămoşii noştri nu făceau baie în bazine cu trambulină şi mozaic”.

„Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6098, Suceava, Iulie 1967.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 iulie.
 Vizualizări articol: 1043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
27 iulie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei