Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 126 (6836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

09 Iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 „La Adâncata”

„Ziua de 8 Iunie, ziua regească a României, a fost sărbătorită în comuna Adâncata cu deosebită solemnitate. Pe la orele 9 a.m. pâlcuri de săteni în haine de sărbătoare se îndreptau spre biserică. Un cortegiu format din elevii şcoalei primare în frumoase costume naţionale, subcentrul P.P. Pompieri, precum şi toate autorităţile comunei, au pornit în sunetele fanfarei Primăriei spre sfântul lăcaş, pentru a lua parte la serviciul divin...La orele 11 a.m. a avut loc serbarea şcolară, la care au luat parte o mulţime de săteni. S’a ţinut o conferinţă plină de elogii pentru meritele, bunătatea şi grija pentru neamul românesc a M.S. Regelui relevându-se în cuvinte frumoase şi bine simţite această zi de mare însemnătate pentru ţara noastră. Seara s’a făcut retragerea cu torţe. O lume imensă s’a adunat în faţa Primăriei feeric decorată şi iluminată...În sunetele fanfarei au pornit apoi cu toţii la retragerea cu torţe. La sfârşit, o horă dansantă cu toţi cei prezenţi a încheiat această frumoasă manifestare naţională”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4576, Iunie 1935.  

 

„Colectivul harnic al ţesătoriei”

„La secţia de ţesătorie a întreprinderii de industrie locală Suceava lucrează un colectiv harnic,  care se străduieşte să întîmpine cel de-al III-lea Congres al PMR cu noi succese în producţie. Prin creşterea randamentului la războaiele de ţesut, ţesătorii de aici au produs peste sarcinile de plan 3.170 m.p. ţesături de bumbac. De la începutul anului şi până în prezent ei au reuşit ca prin reducerea deşeurilor şi a consumului specific de materie primă să obţină o economie în valoare de peste 8.000 lei”.

„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3888, Suceava, Iunie 1960.

 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 09 Iunie.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
09 Iunie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei