Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 68 (6778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

24 Martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Gimnastica în şcoale”

„Gimnasiul din Suceava posedă şi o sală de gimnastică întocmită cu toate acareturile necesare, prin urmare se află la Suceava toate cerinţele pentru întroducerea gimnasticei ca object obligător, precum s’a şi întrodus gimnastica la iniţiativa consiliului şcolar al ţării şi la gimnasiul superior din Cernăuţi, unde se cheltuiesc aproape 3000 florini anual pentru învăţământul de gimnastică...Învăţământul gimnasticii îi prepară oareşi-cum pe studenţii din şcoalele mijlocii şi pentru serviciul militar; asta o dovedesc toate şcoalele voluntarilor, cari se recrutează din şcoalele medii; cei mai buni soldaţi sunt aceia cari au cercetat în şcoalele medii şi gimnastica”.

„Patria”, Anul II, nr. 103, Cernăuţi, Martie 1898.

 

„Dimensiunile tinereţii”

Timpul constructiv al Sucevei anului 1961 se distanţează de cel al anului 1956 cu 500 de apartamente. 500 de apartamente din care fiecare luat în parte constituie un drum, o experienţă. Ca să înţelegi frumuseţea şi lumina celor 54 de apartamente de pe strada Dr. Schaffer, din 1960, trebuie să priveşti retrospectiv anii parcurşi, puţini la număr, ca trepte ale esteticului şi durabilului. Aceasta e esenţa respiraţiei largi pe care începe să o prindă cvartalul <Mihai Viteazu> din vecinătatea construcţiilor amintite, acesta e înţelesul dimensiunilor entuziasmant de frumoase ale noii şcoli medii, minunăţia altor noi construcţii. Odată cu construcţiile au crescut şi constructorii pe schele, cu mistria, cu semnele incandescente ale aparatelor de sudură, cu eforturi generoase, care fac istoria cea nouă a Sucevei”.

„Zori noi”, Anul XV, nr. 4127, Suceava, Martie 1961.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 24 Martie.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
24 Martie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei