Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2015 - Anul XX, nr. 94 (5906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

25 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Bancnote false în Bucovina”

Autorităţile au descoperit zilele trecute, că în unele sate din judeţul Câmpulung şi mai ales în regiunea Vatra Dornei, circulă bancnote false de câte 1000 de lei. Bancnotele erau rău imitate aşa încât prea puţini oameni au putut fi înşelaţi cu ele. Cercetările făcute de către legiunea de jandarmi şi de către organele de poliţie din Câmpulung au descoperit că în ziua de 3 Aprilie a venit în satul Iacobeni ţăranul Karl Ludwig Schwerger. Numitul a cumpărat de la un locuitor din Iacobeni o bicicletă plătindu-i doar bancnote de 1000 de lei. Mai târziu s’a constatat că această bancnotă era falsă...Între timp jandarmii au început să urmărească pe falsificator care plecase pe bicicletă la Câmpulung. Automobilul jandarmilor l-a ajuns la Valea Putnei. Tânărul a mărturisit că bancnotele au fost falsificate de un anume Ct. Bicotam din Câmpulung. La locuinţa lui Bicotam, s-a găsit clişeul şi tot materialul întrebuinţat la falsificare. Ambii falsificatori au fost arestaţi şi predaţi parchetului.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 267, Aprilie 1931.

 

„Fabrica de cherestea Gura Humorului”

Urmărind îndeplinirea angajamentelor luate în întrecerea socialistă, colectivul de muncă al Fabricii de cherestea Gura Humorului se preocupă de aplicarea la termen a măsurilor tehnico-organizatorice stabilite. La ferăstrăul panglică, unde muncitorii trebuiau să depună eforturi mari pentru manipularea buştenilor, munca a fost mult uşurată prin executarea unui troliu. O altă măsură aplicată o constituie executarea unui frezer pentru curăţarea celulozei de fag în depozitul final. Pînă acum curăţarea se făcea manual realizîndu-se o producţie cu 50 la sută mai mare. Printre măsurile aplicate în ultimul timp se află şi introducerea avansului continuu la gaterul II, care contribuie la îmbunătăţirea calităţii cherestelei şi mecanizarea celui de-al doilea vagonet la gaterul I”.

„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5087, Suceava, Aprilie 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 Aprilie.
 Vizualizări articol: 2056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
25 Aprilie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei