Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2015 - Anul XX, nr. 72 (5884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

28 Martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 „Muzeul de etnografie şi artă populară din Câmpulung Moldovenesc”

Cine vizitează muzeul, instalat în sala cea mare a gimnaziului industrial din Câmpulung, rămâne de la început surprins de varietatea materialului etnografic ce n’a fost ros de scurgerea vremii, expus cu îngrijire în numeroase secţii. În toate secţiile vedem piese de o reală valoare. E un adevărat tezaur etnografic, complex de forme, credinţe şi obiceiuri populare care alcătuiesc recipientul sufletului ţărănesc din vechiul ocol Câmpulung. Muzeul a fost început cu 2.500 de obiecte, dar colecţiile au crescut până la 6.000 încât nici nu se mai găseşte spaţiul necesar pentru aşezarea lor. Oficialităţile Câmpulungului, încredinţate de însemnătatea pentru populaţia oraşului a unui asemenea aşezământ de cultură, ar trebui să pună la îndemână o clădire cu 12-15 camere, dintre care 12 pentru colecţia muzeului, iar restul pentru personal şi pentru studiu. Muzeul se poate socoti şi astăzi cu unicul din ţară în ceea ce priveşte arta populară”.

„Suceava”, Anul II, nr. 349, 9 Martie 1940.    

 

„Locomotiva”

Locomotiva, un adevărat colos de metal încolăcit de zecii de şerpi negri ai ţevilor de diferite dimensiuni, a ieşit de la obişnuita spălare a cazanului. O iau în primire montorii şi armatorii spre a-i face reparaţiile curente. I se cercetează cu atenţie atît piesele grele de sute de kg, cît şi măruntaiele, sutele de şuruburi, manete şi cîte altele. Piesa ce pare să nu prezinte siguranţă pentru plecarea în cursă este înlocuită. Locomotiva cu numărul 140301 este deservită de o brigadă de tineret. În lunile ianuarie şi februarie brigada tineretului de pe această locomotivă a economisit peste 20 tone de combustibil convenţional şi 10 kg ulei de diferite grupe. Chemarea partidului le-a insuflat însă noi forţe şi, cu elanul care-i caracterizează, tinerii au hotărît să-şi reorganizeze munca în brigăzi pe ramuri. Brigăzile 2 şi 3 montori s-au angajat ca la fiecare locomotivă intrată la reparaţii cu ocazia spălării să economisească, în medie, materiale în valoare de 300 lei, să execute reparaţii de calitate superioară chemînd şi celelalte brigăzi de tineret la întrecere”.

„Zori noi”, Anul XV, nr. 4136, Suceava, Martie 1961.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 28 Martie.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
28 Martie4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei