Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2014 - Anul XIX, nr. 144 (5653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

25 Iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Pavilionul Bucovinei”

S-a expedat din Câmpulung, pentru expoziţia din Bucureşti, o sufragerie completă, în stil modern, efectuată de elevii şcoalei speciale, după compoziţiunile originale şi sub conducerea d-lui prof. Ioan Ştefureac. Această garnitură, executată din lemn de frasin, roşu colorată şi poleită, e în valoare de peste 2000 coroane şi prin aparenţa ei elegantă se prezintă în pavilionul nostru foarte bine”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul VII, nr. 20, Cernăuţi, Duminică 24 Iunie 1906.

 

„Centrala telefonică automată”

În primăvara anului 1960, sucevenii îşi puneau mîna streaşină la ochi şi admirau înălţimea uneia din construcţiile noi de pe strada principală a oraşului. Era construcţia Poştei. Tot atunci, la Suceava, a poposit o a doua noutate: centrala telefonică automată cu o capacitate de 1.200 de linii, prima din acest fel din regiune. Instalată la unul din etajele noii construcţii, centrala automată a redus munca multor telefoniste şi a asigurat, de atunci, o deservire a convorbirilor locale mai promptă, mai rapidă. Lucrează aici oameni care întrunesc două condiţii principale: cunosc meserie şi iubesc curăţenia. Încăperea pare şi este de altfel pentru vizitator un labirint. Se întîlnesc aici mii de fire; fiecare din miile de fire, de diferite culori, îşi are menirea şi locul său.Electromecanicul de serviciu verifică, atunci cînd i se pare ceva suspect, sau cînd i se aduce la cunoştinţă lipsa de ton, audiţia sau corectitudinea cu care discul abonatului formează numărul dorit. Cînd se aprinde un bec roşu, înseamnă că la rama respectivă s-a ars undeva o siguranţă. Electromecanicul o înlocuieşte şi, peste o clipă, de la acel număr se poate vorbi”.

„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5142, Suceava, Miercuri 24 iunie 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 Iunie.
 Vizualizări articol: 1480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
25 Iunie4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei