Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2014 - Anul XIX, nr. 12 (5521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

18 Ianuarie 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Mlaştina călduţă a birocraţiei”

Există unii funcţionari adînc împotmoliţi în mlaştina călduţă a birocraţiei, care şi-au alcătuit o veritabilă artă din <pasarea> sistematică a propriilor lor obligaţii de serviciu. Asemenea indivizi şi-au stabilit şi proporţii: pe cît posibil să rezolve doar 50 la sută din hîrtiile şi problemele ce le sînt adresate nemijlocit. Pe celelalte le <pasează> colegilor ori instituţiilor similare cu <n-avem aşa ceva>, <nu e de competenţa noastră>, <adresaţi-vă la uşa X>, <nu ne ocupăm>, etc. şi aşa oamenii, sau inofensiva hîrtie intrată pe mîna birocratului comod, umblă pe drumuri fără nici un rezultat, mult şi bine”.

„Zori Noi”, Anul XXIV, nr. 6868, Suceava, Vineri 16 ianuarie 1970.

 

„Cultura română”

În ceea ce o priveşte, cultura română a fost obligată să traverseze întregul deşert spiritual al îndelungatei epoci din care abia am ieşit. Constrînsă la existenţă ascunsă, oricum marginalizată, dramatică şi convulsivă, întinsă pe o jumătate de secol de suspendare a istoriei reale, ea s-a confruntat mereu cu o realitate falsă, contrafăcută. Valorile şi structurile ei vitale au respirat un aer viciat, intoxicat de emanaţiile neadevărului acestei realităţi mincinoase, de eprubetă sau de laborator. Şi nu mai încape nici o îndoială că talentul singur n-a fost un zid destul de puternic în faţa asediului minciunii, deformărilor, procustizării de lungă durată. Şubrezenia morală a ruinat destule talente reale împinse, pe nesimţite, în cercul unui lamentabil eşec. Este cauza ascunsă pentru care şi cărţi considerate îndrăzneţe sau chiar contestatare au servit în realitate regimului opresiv. Prin parţialitate sau omisiune. S-au străduit, uneori cu talent, să dea chip neantului, în fibra lor minciuna s-a amestecat cu adevărul, indisociabil”.

„Adevărul” (cotidian independent), Anul I, Nr. 20, Joi 18 ianuarie 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 Ianuarie 2014.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
18 Ianuarie 20145.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei